Kemikalier för att rengöra ringen fläcken i en ull matta

Att sätta dina möbler tillbaka på mattan innan det har torkat fullständigt allmänt orsakar ring fläckar på en ull matta. Blöta mattor kommer att dra fläcken från trämöbler ben, eller de kan faktiskt börja rosta metall ben. Dessa fläckar kommer att se ut som små ringar på mattan. Var försiktig när du rengör ull mattor, som de kräver milda rengöringsmedel som inte kommer att skada ull fibrer eller ändra känslan av mattan.

Mild flytande tvål

Mild flytande tvål är skonsam nog att rengöra mattor ull utan att skada dem. Använd tvål som inte innehåller blekmedel, färgämne eller dofter. För att använda den, fukta området med kallt vatten. Tillsätt några droppar mild flytande tvål på ring fläcken och försiktigt massera tvål i fläcken. Arbeta tills fläcken är borta. Skölj med kallt vatten grundligt. Tryck överflödigt vatten från området med en gummiskrapa. Detta är effektivt på att ta bort de senaste ring fläckar men kan inte arbeta för att ta bort svåra fläckar.

Terpentin

Använda terpentin ring fläckar orsakade av trä färg eller rost. För att använda den, något Fukta en trasa med terpentin och blot det över ring fläcken. Arbeta från kanterna på fläcken först att se till att du inte sprider den. Använda lika mycket terpentin som behövs, men inte blöt matta. Skölj väl med klart vatten när fläcken är borta. Torka den noga.

Metylerade sprit

Metylerade sprit tenderar att vara så effektiv som terpentin i rengöring rost eller trä fläcken ringar på mattan. Blot sprit direkt på ring fläcken tills fläcken är borta. Håll barn borta från området, som sprit är mycket giftiga. Skölj grundligt med klart vatten när fläcken är borta.

Rust Remover

Rost ring fläckar kan vara särskilt långlivade i ullmattor. Om andra kemikalier inte fungerar för att ta bort rost, Använd en kommersiell rost remover. Noggrant blot den rost remover direkt på fläcken, men först testa lösningen i ett inconspicuous område att se till att det inte kommer att skada mattan. Använd så lite av lösningen som möjligt, och spola området noggrant när fläcken är borta. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme, som rost removers är mycket giftiga.