Kemikaliefri sätt att döda insekter på hushållsväxter

Krukväxt skadedjur kan ankomma med din anläggning från plantskolan, angripa din anläggning under tid som tillbringas utomhus eller flytta in i ditt hem genom öppna dörrar och fönster. Skadeinsekter kan bli en olägenhet och hota utseende eller hälsa av din anläggning. Behandlingen börjar med låg-giftiga alternativ som inte innebär användning av giftiga kemikalier.

Tvätt

Många krukväxt skadedjur är lätt rubbas eller torkas från värdarna. För att behandla bladlöss, mealybugs, Sköldlöss och spindel kvalster, förbereda en mild rengöringslösning med 1 tesked tvättmedel per quart vatten. Fukta en handduk eller trasa och torka buggar bort av växtens blad. Du kan ta bort några skadedjur, såsom bladlöss, med en stark ström av vanligt vatten. Slang ner din anläggning med ljummet vatten, med uppmärksamhet på undersidan av bladen.

Hikerâ

Stora insekter som kan angripa en krukväxt som regelbundet hålls utomhus är bästa handplockade från växten och förstörda. Du kan också ta bort vissa mindre insekter, som Sköldlöss och mealybugs, av hikerâ, särskilt om deras antal är små. Doppa en bomullstuss i tvättsprit och använda detta för att badda bort små skala insekter och mealybugs. Sköldlöss kan motstå och kräva att skrapa bort med nageln, nagelfil eller pennkniv.

Beskärning

Skadedjur som leaf gruvarbetare kan angripa bara en isolerad del av anläggningen. Ofta är är det bästa sättet att kontrollera skadedjur att avlägsna och förstöra den angripna delen. Noggrant övervaka anläggningen och förstöra några ytterligare insekter som du ser uppstår.

Om skadedjur har angripna rötterna till din anläggning, kan du ta en stickling från växten och försöker starta en ny anläggning i ren, steril jord. Om din skära rötter ordentligt, kan du förstöra den ursprungliga smittade anläggningen.

Insektsbekämpning tvål

Insektsbekämpning tvål kommer att kontrollera många gemensamma krukväxt skadedjur, inklusive mealybugs, Sköldlöss, spinn och bladlöss. För tvålar att arbeta, måste de komma i direkt kontakt med insekter skadedjur, så grundligt spraya den hela växten, inklusive stjälkar och undersidan av bladen. Även om du kan göra din egen insektsbekämpning tvål från hushållens tvål, tvålar formulerade för användning på insekter inte bara fungera bättre men har en minskad risk för att skada din anläggning.

Försiktig när besprutning krukväxter med insektsbekämpning tvål, som tvål kommer att skada några krukväxt favoriter. Läs etiketten noga innan du använder produkten och undvika att tillämpa produkten om tvålen inte har godkänts för användning på din anläggning. Spraya ett enda blad innan Casey hela anläggningen och vänta 48 timmar. Om bladet visar inga tecken på skada, kan du spraya växten. Undvika att tillämpa insektsbekämpning tvålar till anläggningar i direkt, varmt solljus eller under fukt stress.