Katt lukt hem rättsmedel

Katt lukt hem rättsmedel

Om din feline vän är att ha några problem att komma ihåg vart kattlådan är, dröjer det inte länge innan alla i huset vet. Katt-urin är en av de mest skarp lukterna på jorden. Om du kan fånga kitty i lagen om du har en bättre chans att minimera lukten, men om du upptäcker senare, det kan vara lite mer ansträngning inblandade.

Städa upp urin

Katt-urin inte bara luktar illa men kan skada ytor i ditt hem. Med pappershanddukar, blot upp så mycket urin som möjligt och Avfallshantera den våta handduken i en väska som du kan ta ut till papperskorgen så snart du är klar.

Du kan köpa urin gått eller flera andra enzym-produkter som innehåller på din lokala livsmedelsbutik eller djuraffär som gör rengöring urin mycket lättare. Följ tillverkarens anvisningar på etiketten.

Om du skulle hellre ta en mer naturlig metod, välja vit vinäger. Gör en lösning av lika delar vit vinäger och vatten blandat med 2 matskedar diskmedel och ha det nära till hands för rengöring katt-urin i framtiden. Spraya lösningen på det drabbade området och skrubba med en ren trasa. Öppna ett fönster och ventilera området. katt-urin är en fruktansvärd lukt, liksom vinäger. När ättika lukten försvinner, kommer att det ta urin lukten med den.

Att ta bort lukt från huset

Mer än några lukter kommer att komma från rutan katt, förutsatt att kitty faktiskt använder den. Se till att det är öste dagligen, eller två gånger dagligen om du har flera katter. Katter gillar inte en smutsig kattlådan och kan protestera det genom att använda badrummet på andra håll. Byta ut kullen en gång i veckan.

De flesta katter kommer att använda badrummet på samma ställe flera gånger, att lukten att mycket värre. Om du kan hitta din katts område av preferens, rengöra den så grundligt som möjligt. Detta kan innebära att rippa upp mattan att ersätta utfyllnaden om det är illa nog.

Strö bikarbonat över tyget och klädsel som har börjat lukta. Lämna bakpulver på området över natten för att absorbera lukter. En sprayflaska vit vinäger är bra för uppfriskande tyger, eftersom det är milt sura och dödar av bakterier; men Använd inte bakpulver och ättika på samma gång. De skapar en frätande reaktion, och gör bara en bubblig röra.

Tips för att göra det lättare

En katt som kissar utanför dess skräp låda kan vara ett tecken på ett medicinskt problem. Ibland katter spray när de är i värmen. som kan tas om hand genom att få din katt spayed eller kastrerad. Om kissar inträffar mer än två gånger i veckan och din katt redan spayed eller neutered, tala med din veterinär.

Använd aldrig ammoniak för att städa upp katt-urin. Ammoniak och cat urin luktar för mycket lika, och det kan orsaka kitty att återvända till brottsplatsen för upprepas.