Katrinplommon Vs. blåbär

Katrinplommon Vs. blåbär

Katrinplommon eller torkade plommon, har fått en dålig rap, även om de är allmänt anses vara en hälsosam tillägg till din kost. Katrinplommon och beskära juice har ofta förknippats som ett botemedel--ofta valt av seniorer--för pinsamma sjukdomar, såsom förstoppning. Blåbär, å andra sidan, har tjänat rockstjärna status som en så kallad superfood, tack vare den bär naturlig antioxidant innehåll.

Egenskaper

Katrinplommon är helt enkelt plommon som torkats, vilket resulterar i en rynkig, Sega frukt som har söt, koncentrerad smak av plommon. Mörk blå Petite d'Agen plommon, som odlades först i Frankrike, är olika går till plommon för att göra katrinplommon. Denna sort av plommon har allmänt odlas i delstaten Kalifornien. Kalifornien torkade plommon styrelsen påstår att den producerar 60 procent av det globala utbudet av katrinplommon. Blåbär är infödda till nordamerikanska och trivs i de nordvästra regionerna i både Kanada och USA. Små runda bären växer på buskar och konsumeras färska, torkade eller pressade till juice.

Hälsofördelar

Katrinplommon och blåbär har en myriad av hälsofördelar, och det finns slående likheter mellan de två typerna av frukt. Båda har förekomsten av fytonäringsämnen, som sägs förebygga skador från fria radikaler som orsakar åldrande och vävnadsskada. En servering av katrinplommon--ca 1/4 kopp-- och en servering av blåbär--ca 1 kopp--varje har 3 g fiber. Katrinplommon och blåbär är båda utmärkta källor till betakaroten i form av vitamin A, som främjar hjärt-och kärlhälsa och förhindrar makuladegeneration i ögonen. Blåbär är också hög i vitamin C och E. Den naturligt förekommande fenoler och närvaron av en flavinoid kallas kaempferol, kan skydda mot kolon och äggstockscancer, respektive.

Köpa katrinplommon och blåbär

Katrinplommon säljs ofta i bulk delar av stormarknader eller i förseglade förpackningar. Även om katrinplommon är vanligtvis rynkig, inspektera paketet eller bin de lagras i att säkerställa katrinplommon ser frisk och fyllig, inte skrumpnade och torkade ut. Några katrinplommon ställs, men andra har gropar intakt. Köpa tidigare om du planerar att använda dem i matlagning och bakning. Blåbär kan köpas färska när de är i säsong - de är på sitt bästa i juli under nationella blåbär månad-- eller senare under sommaren eller hösten, beroende på var de är odlade. Flash-frysta blåbär behålla på samma näringsvärde som färska bär. Torkade bär har ibland tillsatt socker.

Äta katrinplommon och blåbär

En enda portion av fyra till fem torkade katrinplommon är bara 100 kalorier och fiber aids i matsmältningen. Äta katrinplommon som de är, eller hacka upp dem och införliva dem i rätter som en marockansk pilaff, med andra torkade frukter. Mosad torkade katrinplommon kan användas som fat ersättning i bakning. Deras fuktig konsistens och naturlig sötma är ett utsökt komplement till sentimental choklad brownies. Färska eller torkade blåbär är super söt och kan ätas som den är. Öka din spannmål näringsvärde genom toppade med färska bär, eller piska dem i en smoothy. Det finns ca 80 kalorier och 3 g fiber i en enda kopp blåbär.