Karibiska fruktträd

Karibiska fruktträd

Värms av havet och aldrig föremål för vinterkylan som rasar ner söder från Nordamerika, Karibien har fruktträd vanligtvis inte odlas i andra tropiska områden som Afrika, södra Asien och även Brasilien. Dessa växter tål den säsongsbetonade torrheten vintern och stenig, ofta alkaliska ön jordar samt årliga anfall med tropiska stormar och enstaka orkaner.

Star Apple

Star apple (Chrysophyllum cainito), känd som caimito eller estrella i spanska, mognar 25 till 100 fot lång. Även om tidigare betraktas naturligt i Centralamerika, Observera Purdue University forskare att dess sanna ursprung Västindien. Runda frukter ser ut som plommon, antingen lila till grönt i färg och känna sig seg när den är mogen. Skära öppna star apple och äta blek, mjölkaktig söta kött, spottar ut seg frön.

Papaya

En snabbt växande ört, inte riktigt ett träd eftersom den saknar bark och Kambium, är papaya eller papaya (Carica papaya). Lätt växer 12 till 20 fot lång med en spiral kapell av stjärnformade lämnar, papaya frukterna utvecklas på de övre delarna av stammen stammen. När fotbolls storlek frukterna mognar, deras grönaktig hud inslag av gul-orange. Köttet inne är söt och gyllene orange och kärnan är en samling av många slemmiga svarta frön.

Sapodilla

Tolerant av rocky, säsongsbetonade torrt smutsar av de karibiska öarna, sapodilla (Manilkara zapota) växer mycket långsamt till 70 till 100 fot lång och lika bred. Små vita blommor på våren blir tennis-boll-stora gyllene bruna frukter med en grov textur. söta, tan köttet är skitiga och söt med mjölkaktig sap provsmakning av ärter och karamell. Sapodilla trädets latex som utstrålar från skära grenar och blad är vad som kallas chiclegummi--komponenten segt tuggummi.

Mammey Sapote

Native endast till de västra öarna i Karibien och sedan i Centralamerika, mammey sapote eller mammey apple (Mammea americana) blir en stor vintergröna träd 40 till 60 fot i höjd. Vita blommor med stora centrala knippen av gyllene ståndare visas på grenarna under våren och sommaren följt av runda, bruna och läderartade skal frukter till hösten. Köttet är saftigt och orange med stora frön inbäddade och smakar som mjölkaktig aprikoser enligt Margaret Barwick, författare till "tropiska och subtropiska träd."

GuanaBANA

Engelsktalande vet bättre denna karibiska infödda frukt som taggannona. GuanaBANA (Annona muricata) växer 10 till 20 fot lång, björnar vintergröna blad och blommar på senvintern och tidiga våren med små grönaktigt gula blommor, locka fjärilar enligt Albrecht lamor. Sommar mognar oregelbundet oval blå-gröna frukterna med blomma segment för att göra frukten ser ut som en rund boll med läderartade tak bältros. Den fruktkött är sötad med socker och gjordes till drycker och glass.

Socker äpple

Nära besläktade guanabana är socker äpple (Annona squamosa), även kallad anon eller sweetsop. En vintergröna träd växer upp till 20 fot lång, blommar det på sommaren med lite gul-grön Blom. Hjärtat som inträder blir vaxartad och ljus grön med överlappande segment som separata när frukten är mogen. Massa av socker äpple är naturligt söta (till skillnad från guanabana) och gör omedelbart söt saft eller potentiellt fryst att göra glass, som Albrecht lamor skriver.