Kännetecken för hösten Blaze lönn löv

Hösten Blaze är en form av Freeman lönn (Acer freemanii), en art som kombinerar de bästa egenskaperna hos dess föräldrar, röd lönn och silver maple. Detta landskapsarkitektur träd, infördes 1982, tar en annan av sorten namn, Jeffersred, från Glenn Jeffers, plantskola som upptäckte den växande under slutet av 1960, enligt Missouri botaniskaträdgården. Hösten branden, ger som namnet antyder, lysande och pålitlig höstfärg.

Storlek och form

Lövverket av silver maple, som de flesta lönnar, har HANDFORMIG lober, med varje blad som har fem fördelande lober som orsakar det att likna en hand med utsträckta fingrar. Hösten Blaze har samma djupt skurna loberna, utökas mot midsection Leaf, som moderföretaget silver lönn. Bladen växer växelvis på kvistar, ett annat lönn träd drag. Hösten Blaze lämnar mogna till ca 5 inches i längd.

Färg

När bladverk framträder på hösten Blaze lönn, saknar det någon konkurrens för uppmärksamhet från blommor. Dessa träd generera få, om några, blommor och därefter har lite frukt senare i år. Löven börjar green med en nyans av rött. Sommar, påstår bladen är en all-grön nyans, Washington State University Clark County förlängning. Kylan av höst börjar en övergång av bladverk till ljusa orange och röda som gör detta specifika lönn cultivar förtjänar en framträdande plats i landskapet. Trädet är lövfällande, så bladen ramlar av lång innan vintern kommer.

Användningsområden

Växer till höjder mellan 40 och 50 fot, är hösten Blaze tillräckligt stor för att fungera som en skugga träd eller en gata träd. Trädet uppnår rutinmässigt bredder mellan 30 och 40 fot. Den har stigande grenar, med en tjock och bred krona. Det tar på en oval utseende när mogna, med en tät beläggning av blad som genererar rikliga mängder av skuggar.

Andra funktioner

Förutom sitt granna falla lövverk har hösten Blaze maple andra funktioner som gör det en solid landskapsarkitektur alternativ. Trädet är köldhärdig till US Department of Agriculture plant härdighet zon 3, men också hanterar sommarvädret är associerad med varmare delar av Nordamerika, inklusive zon 8. Trädet växer snabbt. Silver maples har ett rykte om att ha svaga grenar, utsatta för vind och vintern nederbörd, men hösten Blaze grenar har styrkan i deras röd lönn arv, stå upp bra mot sådana villkor. Lerjord, fuktiga områden och brist på nederbörd har inte avskräcka tillväxten av denna art.