Kan vara pioner grävde ut & planteras senare?

Kan vara pioner grävde ut & planteras senare?

Pioner är stora, granna trädgård buskar som producerar blommor i rosa, röda, purpur, apelsiner, gula, vita och kombinationer av dessa färger. De kan växa till 2 till 3 fot i höjd och 3 till 4 fötter i uppslag och pågå i många år. Deras långa livslängd leder till trångt plantering platser och minskade blommar över tiden. Många trädgårdsmästare syftar till att flytta eller dela upp sina pioner för att eliminera detta problem, men måste alltid göra det försiktigt och i rätt tid på året.

Återplantering

North Carolina State University konstaterar att pioner inte svar väl att flytta, och kan ta många år att bosätta sig och åter etablera sig i en ny webbplats. Gräva och transplantera pioner endast om deras webbplats blir trångt och alltid göra det som en enkel och snabb process. Pion rötter överleva inte långtidsförvaring.

Processen

Transplantation eller dela upp pioner i höst, efter buskarna gå vilande. Rensa bort eventuella döda blad, gräva rötter upp och flytta dem direkt till den nya webbplatsen. Om du vill dela upp pionerna, Använd en vass kniv för att skära rötter på naturliga uppdelningar. Återplantera sina rötter i den etablerade platsen och flytta andra till nya platser.

Webbplats

Välj och förbereda nya plantering platser innan du gräver de etablerade pionerna upp, för att hålla processen snabb och stressfri. Ge pioner nya platser som får full till filtrerade sol, snabb dränering och god luftcirkulation. Ge varje uppsättning rötter 3 till 4 fot utrymme.

Jord och näring

Pioner behöver rik, djup och lös jord för att trivas. Förbereda en webbplats som mäter minst 2 fot i längd och bredd att säkerställa bra dränering och utrymme att växa. Ändra jord till ett djup av 12 inches, med 4 inches organisk kompost eller välruttnad gödsel. Blanda 1/4 till 1/2 kopp 10-10-10 gödselmedel i din brukat marken. Plantera rötterna med sina växande ögon 2 inches under ytan.