Kan vara paprika konserverad säkert i ett vatten bad Canner?

Paprika, som gröna bönor, är alkaliska livsmedel och innehåller inte tillräckligt syra för att döda bakterier när burk i ett vatten bad canner. De är en möjlig källa till botulism om felaktigt konserverad. Tryck konservering, å andra sidan, skapar en grötig produkt på grund av den höga värmen används. Lösningen är att gör, eller pickle, paprika, före konservering dem, i ett vattenbad.

Rostad Chile eller varm paprika

Konserverade, rostade chile peppar eller jalapenos är dyra att köpa i mataffären men lägga stor smak till frukost burritos, enchiladas och andra mexikanska rätter. I stället köpa 7 lbs. av rostad chili vid vägkanten stand eller lokala matmarknad i början falla. Skala svart, förkolnade skinn av chili och placera dem, hela eller tärnad, i ren, steriliserade burkar konservering, lämnar 1/2-tums huvud utrymme på toppen av burken. Tvätta, klippa och tärna orostade paprika eller placera dem i burken hela. Koka 5 koppar vit vinäger, 1 kopp vatten, 4 tsp. konservering salt, 2 tsk socker och en vitlöksklyfta i 10 minuter. Ta bort vitlöken och fyll konservering burkarna med vätskan, igen reservera 1/2-tums huvud utrymme på toppen av burken. Secure lock och ringar över burkarna och placera dem i ett hett vatten bad canner. Bearbeta pints i 10 minuter på en höjd av 1.000 fot eller mindre. Bearbeta pints i 15 minuter för höjder mellan 1 000 och 3 000 fot. Använda en kombination av sött och varm paprika om du föredrar. Bära latex handskar när peeling chile peppar. De flyktiga oljorna i paprikorna kan orsaka hud- och ögonirritation.

Canning paprika

Tvätta, kvartal och utsäde 7 lbs. av fast paprika. Strimlat varje kvartal. I en stor kastrull, blanda 3 dl vit vinäger, 3 dl vatten och 3-1/2 koppar socker. Tillsätt peppar remsorna och ta dem till en koka. Placera en vitlöksklyfta vitlök och 2 tsk salt i botten av varje pint burk. Fyll burkarna med paprika, täcka dem med ättika lösning. Lämna 1/2-tums huvud utrymme på toppen av burken. Secure lock och ringar och bearbeta paprikorna i 10 minuter i ett vatten bad canner på 1000 fot. På höjder över 3000 fot bearbeta paprikorna i 15 minuter.

Lagra burk paprika

Ta bort burkar från vatten bad canner och ställa dem på en maträtt handduk på räknaren, lämnar minst 2 inches mellan varje burk för god luftcirkulation. Låt burkarna att kyla i flera timmar eller över natten. Tryck försiktigt på toppen av varje lock så att burken förseglade. Om locket strecksatserna eller dyker, försegla burken inte korrekt. Placera burken i kylen och konsumera inom de närmaste två dagarna. Ta bort ringarna och torka tillslutna burkar med en fuktig trasa för att ta bort alla klibbiga rester. Förvara burkarna i en sval, mörk plats för upp till två år.

Säkerhet

Inspektera burkarna innan konsumerar paprika. Om vätskan verkar molnigt, gassy eller har en off-färg eller lukt, Använd inte paprikorna. Kasta i en papperskorg och torka upp något spill. Rengöra köksbänken med en desinficerande spray och tvätta alla svampar eller maträtt handdukar. Inte smaka paprikorna. Därigenom kan orsaka en allvarlig livsmedelsburna sjukdom.