Kan tvättmaskiner döda loppor?

Kan tvättmaskiner döda loppor?

Loppa infestations i hemmet är otroligt svårt att utrota, men tvätta husgeråd på den varma cykel, följt av en snurra i torktumlaren är en effektiv metod för kontroll. Loppan kommer inte att överleva en resa genom tvättmaskinen; de är överlevande, men de är inte att en stark. Tvätt är ingalunda den enda åtgärd som krävs för att bli av med loppor, men är en av de enklaste och bör vara en av första.

Vad kan man tvätta

Tvätta allt, men mer specifikt, tvätta allt i området kring där din hund sover. Katten loppan--loppan som infests våra hundar, katter och bostäder--tenderar att bo i området där sällskapsdjuret sover. Tvätta alla sällskapsdjur bedding eller ersätta den med nya sängkläder, tvätta alla sällskapsdjur mjukisdjur och andra plysch objekt nära den sällskapsdjur sovalkov som loppor kan leva i. Tvätta alla dessa poster när en vecka tills problemet är under kontroll.

Vakuum

Loppa ägg, larver och puppor falla till golvet och överleva i den matta fibrer. Regelbunden dammsugning tar bort ägg, larver och puppor och ganska många av dem på det. Fokusera din uppmärksamhet på områden där husdjur sova, samt under möbler, runt kanterna på rum och stora, tunga bitar av möbler som inte kan lätt flyttas, som University of Kentucky högskolan av jordbruk rekommenderar. Inte försumma lövträ eller kakel golv när dammsugning. Kassera vakuum påsen i en förseglad plastpåse efter användning.

Insektsmedel

Utöver tvätt och dammsuga, är insekticider nödvändiga för att fullt ut kontrollera loppa befolkningen. Dammsugning är också till hjälp i detta avseende som det väcker den matta fibrer och ger insektsmedel helt tränga in mattan. University of Kentucky rekommenderar aerosol formuleringar, som är enklare att tillämpa för genomsnittliga husägare och mer exakt, så att giftet att resa under möbler och i hörnen. Typ av insektsmedel du väljer kan bero på dess toxicitet, som Washington Toxics Coalition antyder.

Förebyggande

Behandling av husdjur i hemmet är av yttersta vikt att förebygga framtida loppa infestations. Din sällskapsdjur veterinär kommer att rekommendera en månatlig loppa behandling under månaderna av året när loppa infestations av hem och husdjur är på sin höjdpunkt. Även användningen av en loppa kam innan ditt husdjur kommer inomhus kan vara effektiva på att minska befolkningens loppa.