Kan plantera krukväxter tulpaner i marken?

Kan plantera krukväxter tulpaner i marken?

Krukväxt tulpaner lägga till ljusa färg inomhus under sen vinter och tidig vår. Tulpanerna växer från en perenn lampa inuti krukan, men de lever sällan blomma igen i en behållare. Omplantering lökarna utanför ger dem på rummet och solljus tulpanerna kräver för att växa som perenna blommor. Men tulpaner kvar vilande under större delen av året, blommorna brast i blom under en kort tid våren när planteras utomhus.

Potten kultur

Tulpanerna kräver vård efter slutar de blommar så lökarna lagra de näringsämnen som behövs för följande års tillväxt. Krukväxt tulpaner kan inte blomma i ett år eller två efter omplantering, särskilt om lamporna inte tanka. Att placera krukan på en plats som tar emot sex till åtta timmar av direkt solljus ger ljuset behöver för anläggningen. Skära av den gamla blomma stjälkar när blommorna vissna för att förhindra utsäde formation, som försvagar glödlampan. Hålla jorden fuktig och gödsla varje vecka med en fjärdedel-styrka tillämpning av en lösliga gödningsmedel.

Plantering tid

Lövverket är fortfarande grön för cirka sex veckor efter blommorna vissna. Omplantering sker så snart bladen gula och dör tillbaka naturligt, som visar lökarna har angett sommaren dvala. Vinter-tvingade tulpaner kan dö tillbaka medan marken utanför är fortfarande frusen, vilket gör det svårt eller omöjligt att transplantera. Om omedelbar transplantation inte är möjligt, gräva och förvara lökarna i en nätpåse. Häng påsen i en sval, mörk området tills marken tinar nog att plantera på våren. Lökarna får stanna i förvaringen fram till början av hösten plantering, men de är mindre benägna att överleva så lång tid av smutsa.

Omplantering metod

Tulpanerna växer i områden som får fullt solljus under våren. En säng med väldränerad jord som inte är benägna att stående vatten från regn eller snö smälta är att föredra. Förbättra mindre än optimal jorden med kompost före plantering för att förbättra kvalitet och dränering på platsen. Lökarna gå i marken med den spetsiga sidan upp. Plantera dem så botten av TULPANLÖK sitter ungefärligt 3 till 8 inches under markytan eller på avstånd tre gånger lökens bredd. Tulpaner kräver inte stort inbördes avstånd och kan sitta så nära som fyra till sex inches isär.

Efter vård

Tulpanerna är vilande vid plantering så kräver mycket lite vård först sommaren. Marktäckning under sängen i höst till vinter skydd till lökarna. Tulpaner börjar skicka ut rötter i höst, så det är nödvändigt att ge tillräckligt med vatten för att förhindra att sängen torkar helt i veckorna fram till den första frosten. Tulpanerna skicka upp bladen tidigt på våren, men transplanterade krukväxter tulpaner kan inte blommar första våren efter omplantering. Tillämpa en glödlampa gödselmedel eftersom de börjar löv ger näringsämnena som behövs för lökarna för att återställa sig själv.