Kan Patchouli växa i Michigan?

Patchouli härstammar från tropiska områden, men det är inte omöjligt för norra trädgårdsmästare att odla örten. Men till skillnad från vanliga salvia, som det liknar, patchouli kommer inte att överleva Michigan vintrar om den lämnas utanför.

Komma igång

Köpa plantorna från en ansedd plantskola, om möjligt. Om du har en granne som har en frisk planta, ta en stem styckning. Växande patchouli från glider av äldre anläggningar är det mest populära sättet att plantera nya växter. Du kan också starta plantor från frön, förutsatt att du börjar inomhus.

Patchouli i nordliga klimat

I Michigan, måste patchouli växter behandlas som anbud perenner. Antingen plantera nya patchouli plantor varje år för utomhus trädgård som du skulle ettåriga växter, eller odla dem i behållare. När temperaturen når 65 grader Fahrenheit eller lägre i höst, föra behållarna inomhus.

Allmänna växande Tips

I deras infödda tropiska trädgårdar trivs patchouli växter med lite skugga under högsommaren. I Michigan är det dock bäst att etablera växterna i den soligaste plåstret på trädgård tillgänglig. Gödsla dem regelbundet och hålla jorden fuktig.