Kan ner fjäder kuddar vara tvättade & torkade?

Kemtvätt dunkuddar och andra duntäcken är att föredra framför tvättning dem hemma. Dunkuddar kan dock tvättas och torkas hemma när lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas för att undvika skador på dessa känsliga objekt.

Rätt maskin

När du tvättar dunkuddar, uppmanar använda en Frontmatad tvättmaskin, Good Housekeeping Kathleen Huddy. Brickor med en central agitator kan skada ner objekt.

Tvätta dunkuddar

Tvätta inte mer än två dunkuddar i taget. Använd en mild tvättmedel och brickan på den fina cykeln med en extra sköljning, råder god hushållning "tips från Heloise."

Torkning dunkuddar

Torktumling dunkuddar i en torktumlare på låg värme. Det är en bra idé att sätta en ren tennisboll eller ren duk sneaker med kuddar till ludd dem under torkningen.

Andra användbara Tips

Se till att dunkuddar är fullständigt torra innan användning. En kudde som är fuktig kan resultera i möglig ner. Om kuddar har en unken lukt efter torkning, placera dem i ett soligt område för ett par timmar.

Försiktighetsåtgärder

Se till att det finns inga tårar i de kuddar tickande (eller längs sömmarna) före tvätt och torkning dem. De flesta dunkuddar är gjorda av bomull tickande, så de kan krympa under hem-tvättning.