Kan måla tunnare vara för att ta bort bläck?

Kan måla tunnare vara för att ta bort bläck?

Bläck fläckar är svåra att ta bort, men färgen tunnare kan vara lösningen. Innan du ansöker, fläcken it´s viktigt att identifiera vilken typ av bläck, kemiska används, förutom den yta som ska behandlas.

Paint tunnare faror

Moderna thinner är Terpentin, aceton eller toluen baserat. Aceton-baserade thinner är den minst farliga att hantera. När du använder kemikalier, bör försiktighet iakttas; handskar bör bäras, och produkten bör tillämpas i ett väl ventilerat utrymme.

När det fungerar

Paint tunnare kan användas säkert på icke-porösa ytor som obehandlat trä. Tryckfärg frimärken på virke kan tas bort genom att hälla tunnare på ytan, gör det möjligt att ställa in, följt av en lätt slipning. Thinner kan också fungera på laminat ytor, men experter rekommenderar att du testar finish först.

När det Doesn´t

Paint tunnare rekommenderas inte för fläckar på tyg, porösa material eller mänskliga händer. I stället en förbehandling av tvättmedel, följt av en tvätt i varmt vatten är den bästa metoden för kläder. Citronsaft eller gnugga alkohol är ett säkrare sätt att ta bort fläckar på huden.