Kan jag växa en Mango växt som en krukväxt?

Kan jag växa en Mango växt som en krukväxt?

Tropiska mangoträdet bär en läcker frukt, njöt av många människor som lever väl avlägset från mango infödda klimatzon. Med viss försiktighet, kan du växa en mango inomhus, även utan värme och rikliga solsken som anläggningen kräver normalt. De viktigaste är underhåll av optimal mark, luftfuktighet och ljus.

Plantering

Mango frukt innehåller ett tufft ytterskal som omsluter en liten, njurformade frön, eller pip. För att få till pip, du rista bort köttet och hämta skalet, sedan försiktigt bända Öppna skalet med en kniv för att få tillgång till utsäde. Plantera fröet vertikalt i välbevattnat krukväxtjord och placera anläggningen nära ett soligt fönster.

Skötsel och utfodring

Mango är en tropisk art hemma i Indien och Sydostasien. De kräver fullt solljus och höga temperaturer att verkligen blomstra. Även om du bor i en tempererade zonen med frysning vintertemperaturer, kan du underhålla en mango inomhus i år. Håll växten i en stor, väl dränerad kruka. Vatten ofta, men inte överdrivet, och hålla löv och marken fuktig också. Anläggningen behöver så mycket solsken som du kan ge och gagnar också från vanliga applikationer av ekologiska, kväverika gödselmedel.

Ympning

Med inomhus Mango har du en bättre chans att lyckas med en dvärg sort, som bär, Cogshall eller Nam Doc Mai. Om du söker ätbar frukt, måste du att ympa en liten knopp från en framgångsrik trädet till din planta, som mangoträd vuxit från slumptalsfrö sällan producera god frukt. Om du inte är erfaren i ympning, be om hjälp från en plantskola som handlar i tropiska växter. Hålla växten i full solsken och ta det utanför i slutet av våren när chansen till minusgrader har passerat. Eftersom anläggningen kräver mycket ljus, kommer att en ljusna placerad över mango hjälpa den att blomstra medan fängslade inomhus.

Bära frukt

När odlas från frö, kommer att en mangoträd bära frukt från fem till åtta år efter det gror. Om du startar anläggningen från ett transplantat som tillhandahålls av en plantskola, tar bära frukt mindre tid. Också, tala med en erfaren odlare innan du väljer graften att säkerställa att du får en härdig sort som kommer att överleva inomhus villkor. Mangoträd kan växa mer än 30 fot lång, så måste du antingen köpa en dvärg sort eller står inför en stor utmaning för beskärning och underhåll som trädet mognar.