Kan jag ta min Datura växt i huset för vintern?

Kan jag ta min Datura växt i huset för vintern?

Datura eller Angel's trumpet, är en tropisk växt från växtfamiljen enligt Colorado State University. (Se referenser 1) Trädgårdsmästare i svalare klimat växer denna växt som en årlig eller inomhus som en krukväxt.

Grunderna

Datura föredrar ett varmt klimat men växer bra i någon solig plats med lämplig temperatur. Den lägsta temperaturen för denna anläggning är 40 grader Fahrenheit, enligt Iowa State University förlängning.

Vinter

Trädgårdsmästare som bor i områden där vintertemperaturer sjunka under 40 grader Celsius måste antingen plantera datura endast som en årlig eller ta det inomhus under vintermånaderna. Spraya ner växten med vatten innan du flyttar det inomhus för att undvika att insekter inuti.

Behov

Växande datura inomhus kräver massor av ljus och fukt. Anläggningen i ett soligt läge nära ett fönster och vattna den så snart som det översta lagret av jorden blir torr. Beskär plantan tillbaka framför bringande inne om det är för stor för att bekvämt rymma i ditt hem, rekommenderar University of Vermont.

Rhizomer

Övervintrar bara de köttiga rhizom täcks med jord i en behållare i stället för att hålla det som en inomhus krukväxt. Placera den på en sval, mörk plats och börja utsätta den för temperaturer mellan-53 och 64 grader Fahrenheit, tillsammans med naturlig ljus början i mars.

Frön

Bör du spara frön från din datura växt när de utvecklas under sommaren. Du kan plantera dem och växa datura igen nästa säsong. De flesta människor finner detta enklare, rapporter University of Washington.