Kan jag sätta min Plumeria sticklingar direkt i marken?

Kan jag sätta min Plumeria sticklingar direkt i marken?

Sticklingar från en plumeria moderplantan är det enda sättet att reproducera en anläggning med samma egenskaper. Öka din plumeria samling genom att ta sticklingar från en växt och böka sticklingar direkt i marken i en annan behållare. Men ta sticklingar vid rätt tidpunkt på året.

Tid på året

Roten etablering är bättre på våren eller försommaren. Om du tar sticklingar inuti, börja böka växten inom två till tre veckor efter att ha tagit styckning. Det tar ca sex till åtta veckor för stammen till roten. Det kan ta 1 eller fler år innan växten blommar.

Styckning

Ta en stickling från ett hälsa moderplantan. Ta en lem spets med minst två växande poäng. Även om du har en stam med en spets, rötter stammen väl. Stem skärande storlek bör vara minst 12 inches lång. Stammen ska ha lite grå på Barken. Kortare skottsticklingar kan ha problem böka och ta längre tid att blomma.

Att göra snittet

När du tar sticklingarna, göra en 45-graders vinkel på stjälken skiljer den från moderplantan. Använda sekatörer, sax eller kniv med en vass kniv. Rengöring av bladen med gnugga alkohol minskar risken för infektion.

Böka styckning

Ta bort alla blad på styckning utom de apikala blad. Låt Sticklingen sitta i en torr och varm plats för en vecka, så skär området tätar sig och torkar. Doppa i slutet i ett böka hormon efter torkning under en vecka. Böka hormonet måste innehålla fungicid. Böka hormon är dock inte nödvändigt. Placera den skärande botten 3 inches djupt i en container med avrinningshål med perlit eller lika delar krukväxtjord, perlit och sand. Låt styckning luta mot sidan av behållaren för stöd eller spel styckning.

Vattning och solen

Vatten på medellång sparsamt men tillräckligt för att fukta. Inte vatten på medellång igen tills den är torr. Behållaren måste ha fullt solljus. Att ge växten botten värmen från varma betong går det snabbare att böka. När Sticklingen vuxit tre eller fyra nya blad, börja vattna växten mer ofta för att hålla medlet fuktig.