Kan jag rengöra granit med tvål?

Granit ger skönhet och värde till din inredning, så det är viktigt att ta hand om de naturliga stendetaljer i ditt hus. Även tvål och vatten är säkert att använda på granit, föreslår experter andra metoder för bättre resultat.

Granit egenskaper

Granit är eftertraktade på grund av dess naturliga skönhet och seghet. Granits förmåga att motstå repor och tåla höga temperaturer på kastruller och stekpannor gör det ett idealiskt material för bänkskivor och golv. Det kan dock förlora lyster och blir målat över tiden om du inte bryr dig för det ordentligt.

Tvål och vatten

Mild tvål och vatten är en godtagbar renare för granit, men fortsatt användning över tiden kan orsaka en uppbyggd av tvålrester, som kommer att försvaga den naturliga glansen. Om du använder tvål, se till att det är milda och att du skölj den ordentligt.

Granit städare

Många företag gör rengöringsmedel speciellt för granit. Dessa städare är pH-balanserad, eftersom kemikalier som är sur eller bas kan skada granit. Det är mycket viktigt att hålla sig borta från rengöringsmedel som innehåller ättika, citronsaft eller ammoniak, eftersom dessa kan etch graniten med tiden och förstöra sin lyster.