Kan jag Overwater en Amaryllis växt?

Kan jag Overwater en Amaryllis växt?

Ge ditt hem en explosion av tropikernan med en amaryllis lampa. Amaryllis är en stor glödlampa som ger en ännu större blomma höll hög på en tjock, hård stjälk. Overwater inte lampan eller det kommer mögel innan du får den spektakulära blomman. Lökarna behöver en initial spola av fukt och sedan bara en måttlig mängd.

Egenskaper

Amaryllis blommor kan vara 6 till 10 inches bred i olika färger, vit, röd, orange, randig, rosa och flera andra nyanser. Blommorna uppkommer en stjälk som växer 1 till 2 fot lång och kommer upp på vintern utan kylning krav eller särskild hantering. Lampan måste vara blöt med vatten bara när det är planterad och därefter bör man vattna lätt tills dvala. Glödlampan är vilande från December till januari, när det groddar. Blommor blommar vanligtvis när som helst under februari-April.

Hur man startar en Amaryllis lampa

Lampan måste ha haft en kall period innan du startar den. Om du köper en i jul, har det fått kalla behandling före förpackning. Om du har en gammal lampa, behöver den minst 8-10 veckor i en sval miljö innan det är redo att börja igen. Glödlampan odlas i en blandning av två delar lerjord, en del perlit och en del gödsel eller kompost. Potten behöver inte vara mycket större än glödlampan och lampan bör planteras med den övre hälften sticker ut från det planteringsjord mediet. Detta är den en gång du vatten helt ett tag. Vänta tills rötterna har utvecklat till vatten igen eller riskerar du ruttna glödlampan. Låta aldrig växten sitter i ett fat med vatten eller så mögel och mögel.

Vatten under tillväxten

Lövverket börjar synas inom en vecka eller två efter att anläggningen är krukväxt och vattnade. Lampan kommer att växa starkare bladverk om den förvaras där temperaturen är inte över 60 grader. När växten har en gro, övervaka fukt i potten. Det bör inte vara blöt men lätt fuktig. När växten har blommor bör den flyttas mot direkt solljus. Indirekta eller filtrerade ljuset är bäst. Vattning sker endast vid behov. Du kan kontrollera om torrhet genom att doppa fingret i jorden upp till första knogen.

Ladda lampan

Du kan växa tillbaka en amaryllis i flera år men måste det ha tillräckligt med energi lagras för att utföra igen följande vinter. Efter blommorna är klar, skära av dem men lämna lövverket. Du kan flytta plantan utomhus under våren och sommaren för att samla in solens energi. Gödsla plantan varannan vecka med en lösliga gödningsmedel används i vatten. Ge växten måttlig vatten fram till mitten av augusti och sedan undanhålla vatten helt. Flytta fabriken till källaren eller någonstans att det kommer att få temperaturer runt 55 grader Fahrenheit. Bladen kommer att vissna och dö tillbaka. Du kan sedan dra lökarna och tvätta smutsa av rötterna. Lägg ut dem på tidningen torka i en dag eller två och sedan lägga dem i en papperspåse på en sval torr plats fram till vintern.