Kan jag använda CLR att regelbundet rengöra min diskmaskin?

CLR är ett varumärke för rengöring av produkten. initialerna står för "kalcium," "lime" och "rost". Produkten är en stark syra lösning som kommer att ta bort var och en av dessa avlagringar från särskilda ytor som badkar, handfat, glas, krom och rostfritt stål. Använd inte det på naturliga stenen ytbehandlar. Lösningen är stark nog att den kommer att lösa upp avlagringar på kontakt utan att behöva skura eller gnugga.

Diskmaskin insättningar

Med tiden kan din diskmaskin samla kalcium, kalk och rost insättningar. Detta händer på grund av den höga mineralhalt i ditt vatten. Hårt vatten och kalk inuti din diskmaskin kan lämna en vit finkornig rester på insidan av diskmaskinen. Rost kan också linje områden som inte kan torka helt.

Rengöring av diskmaskin

Om du inte har hårt vatten eller rost problem, helt enkelt kör dina rätter genom ett diskmedel cykel kommer att vara tillräckligt för att hålla datorn ren och orörd. Om du har hårt vatten och rost insättningar, använda CLR. CLR är effektiva för att avlägsna kalcium, kalk och rost insättningar från inne i diskmaskinen utan att skada den.

Med CLR

Töm alla rätter från maskinen, diskmaskinen inställd på en normal cykel och slå på den. Öppna diskmaskinen när botten är full av varmvatten. Tillsätt ½ kopp CLR och stänga diskmaskinen; Låt cykeln köra tills inställningen skölj. Öppna diskmaskinen och lägga till en annan ½ kopp CLR och köra sköljningen för att skölja maskinen helt.

Alternativ

Några alternativ till att använda CLR är mildare och kan vara billigare. Vinäger är en mild rengöring lösning som är helt giftfri och naturlig. För att använda den, följ samma steg som du skulle för att använda CLR, lägga till ½ kopp vit vinäger vid behov. Vit vinäger kommer att lösa upp kalk skala och kalkavlagringar och arbete att lätta rostfläckar. Du kan behöva skrubba tunga rostfläckar med en skurborste doppade i vit vinäger när cykeln är gjort, eftersom vit vinäger inte kan vara stark nog att ta bort den.