Kan jag använda blekmedel på ett keramiskt glas spis?

Kan jag använda blekmedel på ett keramiskt glas spis?

Keramiskt glas är precis vad det låter som: en blandning av keramik och glas. Önskvärt för dess hållbarhet och insyn, den används ofta för strålningsvärme eller induktiva spis toppar. Slät och blank, keramiskt glas spis toppar är lätt torkas ren, men man måste vara försiktig att använda rätt material när du rengör dem.

Blekmedel

Blekmedel och andra rengöringsmedel som innehåller frätande ämnen bör inte användas till ren keramiskt glas spis toppar, enligt University of Nebraska anknytningens hemsida. Detta beror på att de kan missfärga ytan. I själva verket är ett överklagande av ett keramiskt glas spis att det kan vara tonade. Använda blekmedel kan förstöra nyansen av din spis.

Rengöring

Istället för att använda blekmedel, ren din keramiskt glas spis med en mjuk trasa och tvål och vatten. Använd en mild flytande tvål snarare än ett tvättmedel. Torka upp spill så snart de uppstår eller när ytan är tillräckligt svalt för beröring, särskilt om maten spillde innehåller socker. Även om keramiskt glas inte spricka lätt, det skrapa lätt och något slipande kan repa det. Av den anledningen Använd inte någon rengöringsmedel som innehåller slipmedel.

Djup rengöring

Torkad mat fläckar kan lämna en oattraktiv, knaprig rester på din spis som inte är enkelt bort med varmt vatten från tvål. För dessa, använda en keramiskt glas spis topp renare. Dessa inte bara ta bort svåra fläckar men pälsen din yta med ett tunt skyddande lager. Om återstoden är särskilt envis, Använd rengöringsmedel tillsammans med en icke-slipande skursvamp. Om det fortfarande inte fungerar, försiktigt nagga på fläcken med en rak kant rakhyvel, men vara mycket försiktig med att skrapa på ytan.

Daglig vård

Hålla din keramiskt glas spis så rena som möjligt genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder när matlagning. Se till att bottnar i din kastruller är rena innan du lägger dem på spisen. Lyfta dem för att flytta dem i stället för glidande dem över eftersom detta kan repa ytan. Låt inte maten stiga upp över kanterna på dina kastruller och stekpannor och hålla upp i kaminen klart.