Kan jag ånga rena oavslutade trägolv?

Steam rengöring moppar ger ett bekvämt sätt att ånga mattor, kakel och injekteringsbruk i ditt hem. Oavslutade trägolv har inget skydd från ytan fukt och gäller ånga för dem kan orsaka skador. Medan vissa företag rekommenderar deras produkter för användning på förseglade trägolv, rekommenderar de ofta inte användning på en oförseglad eller färdiga trägolv.

Oförseglade golv

Även företag som rekommenderar deras steam produkt för användning på trägolv kommer ofta råd mot att använda det på en oförseglad trägolv. Oförseglade trägolv är de utan en skyddande beläggning av lack eller polyuretan. Utan att beläggning, som vanligtvis är olja, vax eller en form av plast (polyuretan), absorberar veden vätskor och andra material lättare. Oavslutade golv har inget att skydda dem från fukt skapad av en ånga mopp eller ångtvätt och när den fukten absorberas kan det orsaka golv att expandera och deformeras.

Fukten

Fukt kan finnas kvar på golvet efter steam rengöring och fukt som är kvar för att sitta kan tränga in ännu förseglade golv. Det är svårt att vara säker att varje tum är slutna och att ingen missade en plats eller att finishen inte har slitits bort. Fukt som kvar av en ånga mopp eller renare hittar dessa fläckar så småningom. Trä acclimatizes också till området där det är installerat, och i en låg luftfuktighet miljö plötsliga införandet av fukt kan tvinga trä för att flytta bakom dess normala utbredningsområde. Detta kan snabbt leda till knäckning, deformationen och fukt skada även om ett golv är förseglad.

Garantier

Många lövträ golv företag erbjuder en garanti, varav vissa kan vara ganska lång. Dessa garantier kan dock ibland annulleras beroende på metoderna för att ta hand om och underhålla ditt golv. Har du ett trägolv med en garanti som du vill skydda, är det bäst att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller rengöring. Avvika från dessa rekommendationer kan upphäva garantin.

Vax och ytbehandlingar

Steam moppar och rengöringsmedel kan också bära bort finish på ditt golv och när finish är störd, fukten kan sjunka in och orsaka ytterligare skador. Ju oftare du använder moppen, mer finish kan skala bort och skadan som kanske inte är omedelbart uppenbart, över tid det kommer att växa. Orerar ytbehandlingar reagerar också på vatten, som kan missfärga dem och vända dem grumlig.