Kan Granatäpplen växer i zon 7B?

Kan Granatäpplen växer i zon 7B?

Granatäpplen (Punica granatum) lida sträng vinter ramorum skada när temperaturen sjunker under 12 grader Fahrenheit, och även rötter dö när den når noll. I amerikanska jordbruksdepartementet plant härdighet zon 7b doppa genomsnittliga årliga minsta vintertemperaturer i intervallet 5 till 10 grad Fahrenheit. Granatäpplen växer i USDA zon 7b, men utvecklingen av blommor och frukter är begränsad om inte tillräcklig sommaren värme uppstår.

USDA zon 7b

USDA plant härdighet zon beteckningar endast beakta minsta vintertemperaturer. Zonerna ger inte någon insikt i jordar, klimat eller höjd. USDA zon 7b finns i ett smalt band över inre Pacific väst men sedan blir bred och lätt tillämpas till den plattare landskapen från Texas österut till Delaware. Städer i zon 7b inkluderar Midland och Fort Worth, Texas; Little Rock, Arkansas; Birmingham, Alabama; Atlanta och Athens, Georgia; Charlotte och Raleigh, North Carolina; och området Norfolk-Hampton Roads i Virginia.

Växande Granatäpplen

Granatäpple träd växer så långt norrut som Washington County, Utah, och Washington, D.C., enligt Purdue University. Dessa områden är kallare än USDA zon 7b. Granatäpplen växer bäst i varma sommar klimat med coolt att milda vintrar. Där träden dödas tillbaka av vintern kall och måste föryngra våren från sina rötter, uppnå de mer av en buskiga resning. Om sommaren är för cool, inträffar inte blommande. Om blomningen inträffar, en lång, behövs varm period ca sju månader för frukter mogna för skörd. Blommande ofta händer i USDA zon 7b, men bära frukt är inte troligt.

Med hjälp av mikroklimat

I USDA zon 7b, kan trädgårdsmästare plantera granatäpple i ett mikroklimat--en lokaliserad område av en fastighet som är varmare än det större landskapet. Till exempel fortfarande i Charlotte, North Carolina, Granatäpplen delvis vintergrön i vinter och blomma under sommaren i skyddad trädgård inställningar. I en fuktig, väldränerad jord, plantera granatäpple i en full solexponering i lä på söder eller sydvästra sidan av en byggnad eller sten vägg. Den extra värmen på vintern minskar ramorum, och reflekterade värme och ljus på sommaren från murverket uppmuntra blommande av mitten-till sen sommaren.

Växande Tips

Trädgårdsmästare i USDA zon 7b kan också växa Granatäpplen i stora containrar. Lättplacerade behållarna på soliga uteplatsen från våren att falla, och när vintertemperaturer hotar att sjunka under 20 grader F, föra granatäpple inuti till ett soligt rum. Detta håller bladen blir lövträd. Om ökat i behållare eller i marken, uppskattar växten värme och något torr mark från vår till början av hösten. Komplettera nederbörd som behövs för att hålla jorden fuktig nog att förhindra att bladen släppa.