Kan färga täcker bleka fläckar på svart tyg?

Kan färga täcker bleka fläckar på svart tyg?

Klorin är utmärkt för tandblekning vita, desinfektion ytor och döda mögel; dock bör en bit av blekmedel oavsiktligt spill under reningsprocessen, det kommer att ta bort färgen från något tyg som det kommer i kontakt med, lämnar byxor, tröjor, handdukar och mattor täckta med ljusa fläckar. För att rätta till denna situation, selektivt färga skadade tyget, fokus på de blekta områdena, eller färg dem med tyg-safe pennor. Medan dessa åtgärder kan tillämpas på alla material, tenderar de att fungerar bäst på svarta eller mörka tyger, som dessa färgämnen inte är så svårt att matcha.

Permanenta märkpenna

För att täcka små bleka fläckar, helt enkelt färg dem med permanenta märkpennor i en liknande färg. Detta snabb lösning är generellt bäst för kortsiktiga eller akuta situationer, eftersom många markörer inte färgäkta och kommer att tvätta i tvätten; bestående resultat kan kräva flera behandlingar.

Plats färgning

Att åter färga blekt fläckar på ett svart plagg, täcka en plan yta med ett tjockt lager av plast och sedan sprida drabbade tyget jämnt över den. Häll 1 tsk pulveriserad svart tyg färgämnet i 1/2 kopp hett vatten och rör om tills kristallerna är helt upplöst. Doppa en bomullstuss i dye lösningen, gnugga pinnen försiktigt över blekt portionr av tyget, vänta 20-30 minuter, sedan täcka tyget med en ren trasa och tryck det platta med ett varmt strykjärn. När tyget har svalnat helt, tvätta objektet som vanligt.

Blekning

Ska upptäcka färgning resultat i ojämn täckning, kan det vara bäst att bleka hela artikeln och åter färga hela. För att göra detta, blöta det skadade objektet i vanliga blekmedel vatten i 24 timmar, sedan skölj tyget i väteperoxid att neutralisera klor. När alla färgen har tagits bort från tyget, färga hela enligt paketet riktningar. Detta säkerställer jämn färg fördelning medan eliminera fula bleka fläckar.

Varning

Överdriven exponering för blekmedel skadar trasa fibrer, vilket får dem att falla sönder. Även när färgen på ett objekt återställs framgångsrikt, visar tyger som har exponerats för att bleka uppenbara tecken på slitage och lång innan de normalt skulle. Blekt och färgade objekt ska hanteras med omsorg för att säkerställa deras livslängd.