Kan ett Redwood träd spridas från en plåtning?

Kan ett Redwood träd spridas från en plåtning?

Redwood träd av arten Sequoia sempervirens är mest lätt förökas med frön eller en stickling från nyligen växande skott. De bästa skottsticklingar är från unga träd yngre än 30 år. Sticklingar från äldre träd kan överleva men är mer benägna att misslyckas och andra frågor.

Överordnade träd

Skottsticklingar tas från yngre redwood träd är mer benägna att slå rot och växa till mogna träd. Yngre redwoods har smala, pyramidala formen med grenar som täcker den stammen längd, medan äldre träd har en bredare spridning av grenar som inte når marken. Sticklingar tas från den nya tillväxten på träd gren tips är mer benägna att framgångsrikt root.

Skärande teknik

Tree sticklingar bör använda en häl-skärande teknik som omfattar en del av äldre tillväxt. Identifiera ett nytt skott som växer från en äldre gren. Göra två nedskärningar på äldre grenen på vardera sidan av fotograferingen, lämnar 2 till 3 inches av äldre trä kopplad till fotograferingen. Detta uppmuntrar roten formation från den äldre tillväxten samtidigt som den fortfarande växande Skjut för att snabbt producera en ny tillväxt flush. Undvika att ta sticklingar från grenar med blommor eller frön växer på dem och begränsa din styckning till 6 inches i längd.

Plantering

Växten hälen skära i marken så att den äldre trä är går ner i marken och den nya tillväxten pekar rakt upp. Ett böka hormon ökar möjligheterna till framgång. Nyligen växande redwood träd kräver mer vatten än de flesta arter och omfattas av regelbunden vattning och imma grenarna.

Överväganden

Enligt University of North Carolina, göra sticklingar tagna under morgonen ofta bättre, eftersom växtcellerna innehåller mer vatten. Väl dränerande krukväxtjord hjälper också nya trädet slå rot, eftersom det ökar rotåtkomst till syre i jorden. Ta skottsticklingar från lokala träd säkerställer de är väl anpassade till den lokala miljön. Rensa ut de växter som växer runt det nya redwood trädet minskar konkurrensen att säkerställa det blir behövs vatten och näringsämnen.

Alternativ

Det finns flera alternativ att ta skottsticklingar från redwood skott. Utsäde och plantor är kommersiellt tillgängliga och ge en enklare växande metod. Sticklingar från äldre träd är också livskraftiga men ofta kräver flera försök innan framgångsrikt böka. Till skillnad från sticklingar från redwood skott växer äldre återplanteras stjälkar ofta i en gren form i flera år.