Kan en utomhus yttre strålkastare användas inomhus?

Kan en utomhus yttre strålkastare användas inomhus?

Någonsin varit på en idrottsplats på natten? Du kan tacka washers för att kunna se matchen. Washers fick sitt namn eftersom de översvämma ett område med ljus. Till skillnad från vanliga glödlampor, washers är riktad och har ett brett fält av belysning. Washers finns i många former och storlekar, men de flesta kan användas antingen inomhus eller utomhus. Förstå mer om washers och deras fixturer hjälper dig att bestämma om din utomhus strålkastare användas inuti.

Om washers

Washers alla innehålla ljusare lökar än de flesta av lamporna inne i ditt hus. Dessa lampor innehåller vanligtvis en glödtråd och en gas, som xenon. Washers använder i allmänhet mer el än traditionella glödlampor. Medan vissa modeller av washers innehåller specialitet baser som kräver speciella hus, är de flesta washers byggda på en standard ljus uttag som fungerar med en vanlig glödlampa eller en strålkastare. Washers vanligtvis används dock i infälld belysning eller utomhus.

HID strålkastare

De mest kraftfulla typerna av washers kallas högintensiva ansvarsfrihet lampor. Dessa lampor innehåller Metallhalogen eller Högtrycksnatrium inuti lökarna. Dessa lampor genererar mycket mer värme än standard filament. Hög värme nivåer kan skapa en brandrisk när används inuti, så det är bäst att bara använda HID strålkastare utanför, där den omgivande temperaturen i luften kan svalka lökarna. HID lampor använder samma teknik som högintensiva strålkastare i vissa fordon.

Med hjälp av strålkastare inomhus

Standard floodlights som använder vanliga ljus sockets kan användas i varje armatur inne i ditt hem. Washers kräver dock ett större utrymme för de avlånga lökarna. Detta gör dem användbara i infälld belysning i kök, garage eller någonstans där det behövs extra ljus. Endast standard washers bör användas inomhus. Läs varningsinformation om på sidan av rutan strålkastare för att se om det är rankade för inomhusbruk. Inomhus glödlampor har testats för brandsäkerhet.

Användbara program

Medan washers finns vanligtvis i infälld belysning och utomhus ljus, kan de användas i alternativa program. Prova att använda en strålkastare i en rörelsesensor ljus uttag utomhus. Lamporna ger mer ljus när sensorn känner av rörelse, vilket gör dem idealiska för att öka säkerheten i ditt hem. Washers kan också installeras i golv lampor. Placera en golvlampa med en strålkastare installerad bakom växter eller ett nöjescentrum lägga till accentbelysning eller extra ljus i mörka områden.