Kan en Nonstick stekpanna gå i ugnen?

Kan en Nonstick stekpanna gå i ugnen?

Många typer av nonstick stekpannor kan gå in i ugnen. Det är värt att forska för att hitta en nonstick kastrull för ugnen matlagning vilket ofta leder till bakat-på livsmedel och en svår rengöring rutin efter maten. När din livsmedel inte hålla sig till pannan, kan du skapa mer attraktiva rätter som är lättare att manipulera och servera.

Nonstick beläggning

Vissa stekpannor med nonstick beläggning är ugn-safe. Oro för nonstick beläggning center runt petroleum-baserade Teflon, som det kan bryta ner under höga temperaturer, släppa rök som kan sicken människor och döda fåglar som sällskapsdjur. Dock använder tillverkare olika nonstick beläggningar, inklusive keramik-baserade Teflon alternativ som är fri av polytetrafluoreten (PTFE) och syra perfluoroktansyra (PFOA) och säker utanför de medium eller lägre temperaturerna rekommenderas för Teflon. Några av dessa alternativa beläggningar är också mer hållbara och säkra för användning med metall redskap. Innan du använder någon stekpanna i ugnen, kontrollera tillverkarens information som medföljer din nonstick köksredskap att avgöra om artiklarna ugn-säker och om de är klassade för användning under grillen.

Handtag

Kontrollera att din panna inkluderar en ugn-safe handtag. Plast handtag kan smälta under höga temperaturer. Vissa pannor är utrustade med vistelse-cool handtag. Vistelse-cool beteckningen hänvisar till användning av kastruller på stovetop, inte i ugnen. Fenoliska handtag kan motstå högre temperaturer och kan användas på ugnen-safe kastruller. Även med ugn-safe handtag, men kontrollera temperatur betyg. Några material tål 500 grad F temperaturer, medan andra har fått till en lägre temperatur. Dessutom din kastrull lock och lock handtag kanske inte ugn-kassaskåp till samma temperatur som dina stekpannor.

Gjutjärn

Korrekt rutinerade gjutjärn köksredskap är ugn-säker och ger en praktiskt taget nonstick matlagning yta. När en tom kastrull är belagda i olja och bakas i ugnen för första kryddningen, oljan i porerna i pan's matlagning yta. Stekpannor kräver en ansökan av olja med varje användning att fylla på kryddningen, men skadade beläggningar av kryddningen byts enkelt. Gjutjärn har jämn värmefördelning i långvarig pans.

Hård anodiserad kastruller

Hård anodiserad aluminium stekpannor återges nonstick av behandling i elektrokemiska bad. Filmens oxid på ytan av metallen tjocknar genom denna process skapar en nästan nonstick yta. Sådan kokkärl är ugn-safe och reagerar, så de är säkra för sura livsmedel. Lite hård anodiserad stekpannor kommer med en nonstick beläggning på deras matlagning ytor.