Kan du växa romansallad i en Container?

Kan du växa romansallad i en Container?

Ja, du kan växa romansallad i en behållare, såväl som många andra sorters sallad. Det spelar ingen roll om du inte har en trädgård, och det spelar ingen roll om du bor i en stad. Alla kan odla sallat i en behållare och äta färska handplockade sallad. Allt du behöver är en blomlåda eller krukor, paket av frön och krukväxtjord. Romansallad växer inte lika stor som det kanske om ges gott om utrymme i jorden, men du kan knipsa av en handfull när du vill.

Container

Ju större behållare, desto mindre sannolikt är det att torka ut. Blomlådor bör helst mäta minst 6 av 8 inches och har flera dräneringshål. Placeringen är också avgörande. Behållaren placeras i en solig plats om möjligt, men lätt skugga är okej också. Placera behållaren på en dränering-bricka hjälper till att hålla fukt och samlar överflödigt vatten som annars skulle plaska ner väggen eller på golvet. Plast är lättare och håller i fukt bättre än trä eller lera, som är perfekt för torra klimat. Om du bor i ett fuktigt klimat, kommer att trä eller lera bli bra.

Mark

Salladsblad behöver rik, fuktig, väldränerad jord att växa ordentligt. Ett lager av terrakotta skärvor eller småsten bör placeras i botten av behållaren eller fönstret rutan innan du lägger till kvalitet krukväxtjord. Frön kan gro i jorden så cool som 40 grader Fahrenheit, enligt den "nya kompletta Guide till trädgårdsarbete", men växer bäst i jord som är ca 60 grader. De gör också bäst i jord som inte är tätt packade, men något lös.

Frön

Alltid fukta jorden före sådd frön i det, men inte dränka det. Sheherazade Goldsmith, författare till "En bit av organiska livet," rekommenderar frön tunt från tidigt på våren framåt, som täcker dem lätt med kompost. De flesta salladen kommer att gro inom några veckor och när de gör, plantor bör förtunnas om växer i tjocka. Romaine är en stor sallad så plantor bör vara placerade minst 8 inches isär enligt "Amerikansk Horticultural Society Encyclopedia av trädgårdsarbete." Om du har en blomlåda som är 2 ½ fot lång, du kommer att kunna odla om fyra mogna romaine växter.

Tillväxt och vård

Container-odlas sallat bör vattnas regelbundet speciellt när första start som plantor. Imma flera gånger om dagen är perfekt om du ska bort, en egen bevattningssystem, som ett uppochnedvänt flaska med små hål i den gemensamma jordbrukspolitiken, bör installeras så att växterna får en konstant långsamt droppande vatten. Goldsmith rekommenderar sticker koppar tejp runt rutan fönster eller behållare för att hålla sniglar ut om behållaren placeras utanför, sådan som på en veranda eller i ett öppet fönster. När de yttre bladen är 4 till 6 inches lång, kan du börja att skörd, plocka tidigt på dagen när bladen är mest skarpa.