Kan du växa en Boston Fern utanför?

Kan du växa en Boston Fern utanför?

Också är tvetydigt kallas sword ormbunkar, Boston fern en specifik sort av Nephrolepis exaltata kallas "Bostoniensis." Tolerant av svagt ljus och fuktighet i hem och kontor, Boston fern varar som en klassisk inomhus anläggning. Också kommer det att växa utomhus i en behållare eller i marken så länge vädret aldrig sjunker under fryspunkten.

Härdighet

Boston fern är infödd till tropiska delar av Central- och Sydamerika och även är naturaliserad i de varma delarna av södra Florida, där det nu växer vilt. Boston fern kan odlas året runt utomhus i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 10 och varmare. Det kan lätt skadas av Frost och fryser ljus i USDA zon 9b och föryngra när våren återvänder om rötterna inte är död.

Säsongsbetonade användas utomhus

När frosten inte längre förekommer i våren och temperaturen inte sjunker under 45 grader Fahrenheit på natten, kan du ta Boston fern växter utomhus. Enligt Megan Bame på webbplatsen Learn2Grow är Boston ormbunkar i hängande korgar en klassisk dekor på förstukvistar och verandor över den amerikanska södern. Små ormbunkar kan också planteras som en årlig i skuggiga rabatter vid sidan av impatiens och caladium, men kommer att dödas efter att utsättas för den första höst frosten och fryser.

Växande behov

För bästa lagring av broschyrer på fronds, placera Boston ormbunke i partiell skugga exponering utomhus. Mycket starkt indirekt ljus räcker också. Vare sig i marken eller en behållare, uppmuntrar en ekologisk-rika jord som inte är basisk i pH grön lummighet. Lägga till kompost, löv mögel eller skogsmark humus i jorden innan plantering. Jorden måste också vara konsekvent fuktig men dränera väl för att förhindra rotröta. Eftersom det är en tropisk växt, relishes Boston fern värme och hög luftfuktighet. Torr mark och för mycket varm, direkt sol leder till blad gulnar och browning.

Att göra mer växter

Boston ormbunkar producerar inte blommor och frön, men sporer. När växer i god hälsa, bära broschyr undersida mörka bruna sori på sommaren som frigör pudrig sporer som kommer att gro på varm, fuktig jord. Ytterligare växter kan också göras genom att separera rotade löpare stjälkarna på jordytan. Den bästa tiden att sprida via löparna är under sen vinter och tidig vår, enligt "A-Z Encyclopedia av trädgårdsväxter." (SIDAN 702)