Kan du ta sticklingar från Blueberry buskar?

Blåbär sprids ofta från sticklingar av nurserymen eller hem trädgårdsmästare. Vegetativ förökning säkerställer att nya anläggningar är identisk med de gamla växterna eftersom du är i huvudsak att göra en klon av den ursprungliga anläggningen. Sticklingar eliminera mycket gissningar från att höja utbytet blåbär buskar. Blåbär kan startas med hjälp av två typer av sticklingar, barr och lövskog.

Av barrträ sticklingar

Av barrträ sticklingar, är som namnet antyder, gjorda av mjuk, ny tillväxt. Den bästa tiden att skörda dessa sticklingar är precis som fotograferingen börjar mogna. Test för beredskap genom att böja ett uppoffrande shoot är en annan indikator på beredskap blad storlek avläggande av examen. Nyare blad bör fortfarande vara liten medan äldre bladen är vid eller nära mognad. Av barrträ sticklingar tas från maj till juli.

Lövträ sticklingar

Lövträ sticklingar tas från vilande växter. Välj bara fullt mogna stjälkar. Stjälken är redo att skördas om det är fast och inte böjer lätt. Ta lövträ sticklingar i sent falla, vinter eller tidig vår. Om en växt är notoriskt svårt att rota, använda en klubba eller häl nedskärning. Både nedskärningar görs med några gamla trä. En mallet snittet görs i 45 graders vinkel. Hälen snittet är T-formad skära som innehåller gammalt trä över basen av styckning.

Förbereda sticklingar

Trimma styckning så att alla blomningar är borttagna så styckning kommer att ägna sin energi att sätta ut rötter. Ta bort bladen från botten hälften av styckning. Trimma styckning till mer än 6 inches i längd med en vass kniv. Blåbär kommer normalt root utan att använda hormonbehandlingar.

Böka medier

Flera böka medium används som rot sticklingar. Kursen sand kan användas ensam, eller du kan göra en blandning av 1 del torv och 1 del sand. Vatten medlet tills den är fuktig och hålla den fuktig tills sticklingarna har ställt ut rötter. Begrava styckning minst en tredjedel av sin längd på medellång och Täck grytan med plast för att behålla fukt. Placera behållaren i starkt indirekt ljus.