Kan du sätta Spackle i betongvägg hål?

Kan du sätta Spackle i betongvägg hål?

När du är redo att reparera dina källarväggar, uppstår frågan om hur man fyller i dessa hål. När målning gips, du helt enkelt tillämpa spackle på hål och brister och med verksamhet i målning. Tyvärr, gemensamma spackling produkter inte håller sig till betong. Konkreta patch används för reparation av hål eller stora sprickor, medan en pasta av Portland cement och vatten eller en konkret fogtätning produkten lämpar sig för mindre hårfästet sprickor. Till skillnad från reparera gips, kräver fylla hålen mer än bara mosa lapp produkten i hålen. Efter de rätta förfarandena garanterar en tillfredsställande reparation.

Betongväggar

Betongväggar utveckla sprickor över tiden som lägger sig ett hus. Majoriteten av dessa sprickor påverkar inte den strukturella integriteten i ett hem. De kan dock orsaka vatten läcka eller sippra ner i en källare, orsakar problem med fukt, mögel eller mögel. Hålen i betongväggar är mer sannolikt resultatet av borra i väggen att säkra hyllor eller att hänga andra objekt på väggen. Skapa en slät yta när dessa poster tas bort genom fyllas hålet. Gemensamma spackling produkter klibbar inte till betongen och är inte lämpliga för reparation av hål eller sprickor i din betongväggar.

Reparera hål

Reparera hål i en betongvägg innebär prisunderskridande hålet. Använda en kall mejsel och hammare för att göra den bredare utrymmet under hålet. Ta bort löst material med en stålborste och blåsa ut eventuellt kvarvarande skräp. Applicera ett lager betong lim i hålet. Efter att låta det torka till en klibbig, tamp konkreta patch i öppningen med en pekande murslev. Dimma i området med vatten och täck den med plastfolie. Fortsätta att återfukta området och åter täcka det för ungefär fem dagar att bota produkten. Nu är din vägg redo för målning.

Reparation av sprickor

För att reparera hårfästet sprickor, förbereda en tjock pasta av Portland cement och vatten. Fukta väggen området innan pastan för att förhindra väggen från urlakning fukt från blandningen. Bred blandningen över sprickan med en spackel, trycka den i sprickan. Jämna ut ytan med en spackel eller en murslev. Fukta området och täck den med plast som beskrivs i avsnittet reparera hål. Konkreta reparation täta är också användas för att reparera hårfästet sprickor. Täta appliceras med hjälp av en fogtätning pistol, driver en tunn sträng av ämnet i öppningen. För större sprickor liknar förfarandet att reparera ett hål i en vägg. Sprickan måste underskrida och rensas ut innan du tillämpar konkreta lapp material. Den reparerade sprickan måste botas genom att tillämpa fukt och plast som när reparera ett hål.

Efterbehandling

Målning en betongvägg lägger en färgklick till en annars grå rum och täcker väggen reparationer. Efter reparera hål i en betongvägg, förbereda väggen för målning av dammsugning och avtorkning väggen för att avlägsna alla spår av damm. Applicera en primer som är lämplig för betong. Efter att primern torka helt, tillämpa en betong-kompatibel färg med färgen på ditt val. Två eller tre skikt kan man behöva ge fullständig täckning. Välj en tjock rulle täcker lämpar sig för användning på betong fylla i skrymslen och vrår i ytan. En pensel kan behövas för svåra att nå platser. Du kan också använda en färg kompressorn om det finns tillgängligt.