Kan du Root en lila Bush?

Kan du Root en lila Bush?

Syrener, botaniska namn Syringa vulgarus, är perenna buskar som producerar sött doftande vippor av blommor varje vår. Färgerna på blommorna varierar från vitt till en djup purpur. Gammaldags syrener början ut på en treelike 20 fot, medan nyare hybridsorter kvar buske-storlek på 4 fötter. Förökning metoder för syrener omfattar flera metoder som involverar böka--Skottsticklingar, groddar och skiktning.

Skottsticklingar

Skottsticklingar tas i början av sommaren har en bättre chans att böka än de som tagits tidigare i år. Sticklingarna är 6 till 8 inches lång och består av den pågående säsongen tillväxt. Lila buskar ta två till tre månader att root från en stam kapning. Användning av en rota sammansatta aids i bildandet av roten tillväxt på sticklingarna. Du måste ange en varm och fuktig miljö för sticklingarna. Skottsticklingar ska vara ljust men ej i direkt solljus. Ventilera växande kammaren dagligen för att möjliggöra frisk luft och minska risken för mögeltillväxt runt stjälkarna.

Skiktning

Tidig vår eller sen höst är de tider du kan root en lila bush genom skiktning. Skiktning består av gräva ett hål intill den ursprungliga lila bushen och böja en av de nedre grenarna ner i hålet. Ena änden av grenen är ansluten till förälderväxten och den andra änden sticker ut av hålet. Hålet är ca 6 inches djup och den böjda delen av grenen är något skadade med en kniv, men inte bruten. Sever grenen från moderplantan när en ny rotsystem former. Inte transplantera nya lila busken tills följande vår.

Roten groddar

Roten groddar är de små rotskott växer runt basen av lila bush. Det enda problemet med utrotning groddar är om din lila bush är ympade. Bladen ger växten av rotstocken och inte ympade beståndet. Processen för att odla en rot spira är enkel. Gräva roten spira upp och ta bort det från den lila bushen. Transplantera den liten bushen på en permanent plats. Du kan också potten upp spira och växa ut ytterligare innan omplantering.

Lila växtskydd

Syrener behöver gott om solljus och vatten. Blommar till våren bildas förra hösten och sen beskärning minskar blommar på våren. Om du beskär den lila bushen, göra så precis efter blomningen på våren. Ta bort förbrukade blommar som de dör. Detta håller den lila koncentreras till utfodring den nya tillväxten. Nya vattenväxter under extremt torra perioder med en soaker slang. Besprutning bushen med vatten kan resultera i mjöldagg på bladen. Etablerade syrener är toleranta mot torrt väder och allmänt lider inte av torka.