Kan du reparera spaken för dusch på badkar pipen?

Kan du reparera spaken för dusch på badkar pipen?

Eftersom växelventil är inbyggd i den badkar pip, kommer att du behöva byta ut pipen för att installera en ny omkastare. Du hittar nya pipar med inbyggda fördelare på maskinvara butiker där du kan välja från en mängd olika stilar och utföranden. Ersätta en balja pipen tar mindre än 20 minuter och kräver inte ens du kan stänga av vattnet till blandaren.

Ta bort pipen

Innan du försöker ta bort gamla pipen, titta på undersidan att se om pipen är skyddad med en ställskruv. Leta efter ett litet hål, vanligtvis nära där pipen möter badrummet väggen, som är där skruven är belägna. Om du ser ett hål, täcka den Badkar avlopp med en tvättlapp, och Använd en liten Allen skiftnyckel för att lossa skruven. En gång du har tagit bort skruven, dra bara pipen av vattenpipa. Om du inte ser en skruv, måste vrida pipen motsols tills det ryggar av röret. Använd en rörtång om pipen inte skruva loss enkelt.

Nippel ersättning

När du har pipen, har du en möjlighet att undersöka vatten pipa eller bröstvårta. Leta efter tecken på korrosion på bröstvårtan, som visar bröstvårtan behöver bytas för att undvika en läcka på vägen. Använd rörtången för att klämma på slutet av bröstvårtan och vrida den moturs för att backa ur dess anslutning i väggen. Om bröstvårtan inte kommer ut ur väggen nog för dig att klämma på det med en skiftnyckel, infoga en inre rörtång i röret och klämma på den interna rörtången tillbaka bröstvårtan ur väggen. Linda ny bröstvårtan trådar i båda ändarna medurs med rörmokare tejp och tråd bröstvårtan in i anslutningen.

Att hitta en ersättare

Du måste ersätta pipen med en som är direktansluten till bröstvårtan på samma sätt som gamla pipen. Med andra ord, om gamla pipen används en ställskruv, hitta en ersättare som också använder en ställskruv. Också hitta en ersättare pip som har omkastare i samma del av pipen som du byter ut pipen. Vissa pipar levereras med både en ställskruv och trådar, så de fäster till bröstvårtan Hursomhelst.

Installera den nya pipen

Du installerar ersättning pipen kräver helt enkelt du kan återföra de steg du tog bort gamla pipen. Om du behöver använda rörtången vrida pipen på bröstvårtan tills baksidan av pipen berör badrummet väggen, vira en handduk eller tvättlapp runt pipen så tänderna på den skiftnyckel käkar inte mar pipens finish. Kan det hända att du måste vrida till anslutningen på baksidan av pipen en av plast adapter bitar som kommer med pipen eller pipen inte kommer att passa väl på bröstvårtan.