Kan du pollinerar tulpaner?

Kan du pollinerar tulpaner?

Även om galenskap kring tillgänglighet och pris för tulpanlökar är inget sånt erfarna i Västeuropa från 1600-talet, fortfarande tulpaner en stapelvara för trädgårdsodlare att skapa våren blomsterrabatter. Hundratals år av avel och urval gav upphov till tusentals tulip sorter bevarade idag. Det började genom att skapa utsäde genom att korsa wild tulip arter genom kontrollerad pollinering. Som fröna utvecklats till växter med lampor, trädgårdsodlare sedan väntade tills en blomma så småningom bildade år senare. Endast de mest utsmyckade, färgglada och estetiskt tilltalande tulpanerna behölls och sina lampor sedan sprids till salu.

Tulip Flower morfologi

Tulip blomman visar en struktur inte till skillnad från andra växter i familjen Lilja. Varje blomma sex färgglada kronblad--mer korrekt kallas blomblad--förekommer i två överlappande ringar av tre. I mitten av tulpan är blomman en central stel kolumn, som är den kvinnliga pistillen. Ovanpå det är en tre räfflad eller flikiga klibbiga spets kallas ett stigma, som mottar pollen. Runt pistillen är sex manliga ståndare. Tips på ståndarna bär de pollenspridande anthers.

Pollinering

I naturen, insekter pollinerar tulpan blommor, oftast är det några arter av bee födosökande runt inuti blossom. Pollinering sker när insekten rockar sin kropp med pollenkorn som det rambles bland blomma organ. Någon gång är pollen svepte över den klibbiga ytan av stigmatisering. Pollenkorn sedan genomgå enzymatiska reaktioner och gräver ner i pistill, så småningom samman med ovules i botten av pistillen, vilket resulterar i befruktning. Bara gödslade ovules utvecklas till utsäde.

Kontrollerad avel

Trädgårdsodlare intresserade manipulera pollinering i tulpaner kan enkelt styra vilka pollen som tulpaner pollinera varandra. Den grundläggande strategin i pollinerande tulpan blommor flyttar pollen till stigmaen på pistill, antingen genom överföring med ett finger, bomullstuss eller en liten pensel. Pollen kan komma från samma blomma, eller från någon annan tulip också blommar samtidigt. Med hjälp av en grundläggande genetiska exempel, kan en uppfödare vill korsa en vit tulpan med en röd tulpan. Som vit tulpan öppnar, är anthers plockade bort så att blomman inte pollinera sig själv. Sedan, som röda tulpan öppnas och sprider pollen, en redskapen är utsmetad i anthers att bli belagda med pollen. Då är det överförs till pistillen i vit tulpan.

Resultat

Det tar fem till tio åren att se och utvärdera resultaten av en tulip pollinering händelse. Medan frön form i tulip äggstockarna, skapat en knubbig, svullna kapsel ovanpå blomman stammen, måste först frön sådde. Då små plantorna växa i flera år till en ålder när en underjordisk lampa former. Endast när lampan är tillräckligt stor kommer det ge en blomma efter vinter dvala. Sedan, när blossom visas, uppfödaren vet resultatet av korsningen en röd och vit tulpan. De fysiska egenskaperna hos hybrid tulpan blommor varierar bland alla frön produceras från genetiska korset.