Kan du plantera tulpaner i en behållare under vintern?

Den varierade färger och klockformade blommorna av tulpaner gör en favorit vårblomma. Tulpanlökar behöver kylan av vintern till utvecklas ordentligt, så de är oftast planterade hösten för blomning under slutet av våren och försommaren. Massor av tulpaner i sängar göra någon gård en presentation, men lägenhet dväljas eller de utan lämplig plantering utrymmen kan njuta av tulpaner, också. Tulpaner titta härlig planterade i behållare på uteplats, däck eller balkong.

Sorter

Välj mindre sorter av tulpaner för container trädgårdsskötsel. Inte bara kommer stora sorter ser tafatt i krukor när de blommar, stora lökar kan bukta upp eller "vräka" ur potten vid kallt väder. Dvärg sorter av tulpanlökar göra bra i containrar.

För bästa visning under våren, plantera alla en sort i varje behållare, fem till tio glödlampor per behållare. Du kan plantera lökar mycket nära varandra, med endast en tum eller så av marken mellan varje lampa, och en tum mellan lampan och sidorna av potten.

Containrar

Behållare för dina tulpaner bör vara tillräckligt stor för att innehålla fem till tio glödlampor och minst 10 inches djupt. Krukorna bör ha avlopp hål, sedan måste du vatten hela vintern, och de bör vara lätt nog att röra sig lätt. Använda en blandning av krukväxtjord och kompost och Lägg ett lager av marktäckning ovanpå varje pott att ge lite extra isolering från kylan.

Skydd

Tulpaner behöver en period av kallt väder att blomma på våren, men lökar bör inte tillåtas att frysa. Marken själv ger skydd för lökarna när de är planterade i rabatter eller gårdar, men lökarna i krukor är mindre skyddade. För att skydda dina lökar, bör du ta sedan in i en ouppvärmd källare eller garage där temperaturen är osannolikt stiger över 50 grader eller sjunker under fryspunkten. Vissa människor har även bort alla hyllorna från ett gammalt kylskåp och lagrade krukor tulpaner inuti för vintern.

Om du inte har en lämplig plats att lagra krukor, kan du fylla sopsäckar med löv eller halm och som tulpanerna i dessa isolerade väskor.

Vatten lökarna en gång i veckan hela vintern, att hålla jorden fuktig men inte blöt. När alla risk för frost har passerat, packa dina krukor tulpaner eller flytta de lagrade inuti utomhus igen.