Kan du plantera Morning Glory inuti?

Kan du plantera Morning Glory inuti?

Morning glory är en snabbt växande vinranka som enkelt kan klättra en spaljé eller ett staket av slingrande sig runt stöd. Tratt-liknande blommor öppnar på morgonen och stänger igen av eftermiddagen. Även om de planteras oftast utanför, med vissa smärre anpassningar som de kan blomstra inomhus.

Plantering

Morning glory frön har mycket tjock rockera. Blötlägg fröna i 24 timmar i ljummet vatten innan plantering för att underlätta grobarhet. Fröna bör planteras 1/4 tum djupt i en kruka med jord. Morning glory överlever sällan transplantation, så välj en pott som är stor nog att rymma växten som det mognar.

Solljus

Morning glory föredrar full sol, så var noga med att ge gott om ljus. Detta kan göras genom att placera anläggningen i ett soligt fönster eller genom användning av ett artificiellt ljus. Det måste också fuktig, varm jord (cirka 70 grader Fahrenheit) ska utvecklas framgångsrikt. vatten ofta och hålla rumstemperaturen stabilt.

Stöd

Morning glory är expert på att klättra. Ge ett starkt stöd och träna vinstockar genom att försiktigt Linda den nya tillväxten runt den. Om inget stöd ges, kommer morning glory vine över allt i sin väg.

Varning

Morning glory frön innehåller lysergsyra amide, en hallucinogen liknar LSD, och kan orsaka allvarlig sjukdom om ingested. Förvaras oåtkomligt för barn och husdjur. Kontakta den lokala giftcentral omedelbart vid förtäring.