Kan du plantera Granatäpplen året runt?

Kan du plantera Granatäpplen året runt?

Granatäpple träd är anpassade till halvtorra klimat med svala vintrar. Granatäpplekärnor är normalt planterade i höstas, och de gror under våren. Det finns dock flera olika tider på året att plantera frön, sticklingar eller container växter.

Geografi

I svalare staterna, inte kan Granatäpplen planteras i den frusna marken under vintern. I varmare Deep South, kan Granatäpplen från behållare planteras på våren, hösten och vintern. Plantering i sommaren i dessa klimat kan torka ut rötter som kan fortfarande lider av transplantation chock.

Fröer och sticklingar

Utsäde som såtts på vintern i norr eller sommaren i söder kan inte överleva exponering för extrema element. Så fröer utomhus under våren eller hösten. Frön kan planteras inomhus året runt. Sticklingar bör vara förankrad i en miljö med en temperatur av ca 70 grader Fahrenheit.

Överväganden

Nordliga stater och områden där temperaturen sjunker under 12 grader Fahrenheit är inte väl lämpade för granatäpple växer alls, oavsett tid på året de är planterade. Sommar-planterade Granatäpplen bör övervakas för tecken på uttorkning och mulched djupt svalna rötter och behålla fukt.