Kan du måla och fläcken gamla skåp?

Kan du måla och fläcken gamla skåp?

När du köper ett nytt hem, är du ofta kvar med den tidigare ägarens val av skåp. Strippning och färgning ditt skåp är en metod för att uppdatera ditt kök, som färgning ger en naturlig känsla. Du måste dock vara bekant med trä, som det kan vara dålig kvalitet och inte har det bästa utseendet efter strippa förfarandet är klar.

Att veta trä

Även om strippning ditt skåp kan verka som en bra idé eftersom du ogillar du befintliga färgen, är det viktigt du vet villkora av trä innan strippa processen startas. Om skåpet är byggt med lägre kvalitet plywood, exempelvis måste trä fläckar och sprickor när strippad och kommer inte se bra ut när målat. Om du vet att skåpet är byggt med lövträ, tryckimpregnerat trä eller högsta kvalitet plywood, kan du fortsätta med förberedelserna. Ta bort skåpdörren från basen, eftersom det ger dig mer kontroll under stripping process.

Säkerhetsföreskrifter

Bär rätt säkerhetsutrustning och redskap när strippning ditt skåp. Gamla kläder med långa ärmar, ett par glasögon och gummihandskar kan skydda kroppen från potentiella brännskador och skrapsår. Använda ett andningsskydd om du strippning blybaserade färg. Eftersom de flesta färgborttagningsmedel innehåller kemikalier, Använd inte strippa nära en öppen låga eller gas spis. Det är bäst att ta bort dörrar skåp helt från skåp ramen och band färgen i ett annat rum eller utanför, om du har en gasspis eller potentiella risker i ditt kök. Under alla omständigheter är det bra att ha en brandsläckare händig.

Färgborttagningsmedel och skrapa

Hitta ett område som ger god ventilation. Placera tidningar runt om i området där du strippning färgen att förhindra den från färgning golvet. Gälla färgborttagningsmedel för skåpet med en pensel. Borsta endast i en riktning och tillämpa den i en långsam sätt att undvika stänk. Invänta strippan att börja arbeta; färgen börjar bubblande och drar sig undan från Kabinettets yta. Använd en skrapa för att ta bort färgen från skåpet, men göra det på ett försiktigt sätt att undvika chipping eller repas trä. Tvinga inte färgen av skåpet om strippan fungerar bara delvis. Applicera ett andra lager och upprepa processen.

Tillämpa fläcken

Låt träet torka helt efter den strippning. Tvätta med sprit att ta bort alla ytterligare kemiska rester som finns kvar efter processen görs träets yta. När det torkar, slipa ytan med mycket fint sandpapper att avlägsna eventuella sprickor eller flisor som kan ha dykt upp under den skrapning. Tillämpa fläcken av ditt val med hjälp av en pensel. Applicera flera lager för en mörkare utseende. Låt det skåp torrt innan du sätter skåpdörren tillbaka på ramen.