Kan du köpa mörkt färgade grus för landskapsarkitektur?

Grus är en attraktiv, mångsidig landskapsskötsel material som serverar en mängd olika ändamål. Billig och lätt att arbeta med, gör-det-självare använda grus som oorganiska marktäckning, för att lägga en slingrande trädgårdsgång eller kantlinje en fontän eller damm. Färgerna på grus är lika varierande som stenarna tillverkas av. För en mer formell, polerat utseende, kan du köpa mörkt färgade grus tillverkad av naturligt grå, blå eller svarta stenar.

Typer av mörka grus

Mörka grus är tillverkad av mörka, krossade stenar. Skiffer, bluestone och granit är några exempel på stenar som bryter ner i mörka grus. För en glansigare utseende att komplettera en vatten-funktionen, använda polerad svart flod stenar. Grus är billigare än marksten eller snäste stenar, återspeglar priset typ av stenar det är tillverkat av.

Program

Om du landskapsplanering en kulle, uppvuxen trädgård eller ett område med dålig dränering, är mörka grus en mer långvarig alternativ till kompost. Till skillnad från trä, blad och andra organiska material, grus inte bryts ned och kräver påfyllning. Andra vanliga användningsområden för mörka grus inkluderar om gångar, uppfarter och uteplatser. Med löst grus istället för trottoaren ger flexibilitet att ändra eller utöka ytan som behövs och erbjuder en brandsäkert, vatten-genomsläpplig yta som underlättar dränering och motstår väder skador.

Överväganden

Om inte mörka stenar kan delas upp i släta, runda ärt grus, en uteplats eller gångväg blir obekväm under bara fötter som kanterna på några stenar kan vara vassa. Förutom de oregelbundna formerna blir mörkt grus varm under solen. Ett sätt att få utseendet utan obehag är att använda mörk grus som en accent kantlinje runt ljusa stenar. När du använder grus som marktäckning, Observera att den ger inte de goda bakterierna och näringsämnen som trä, gräs och andra organiska täckningsmaterial gör.

Tips

Även nybörjare och kunniga landscapers både kan använda mörk grus framgångsrikt, kommer några tips att minska underhåll och förbättra det övergripande utseendet. För ytor som gångvägar och garageuppfarter, installera bård längs gränser ska innehålla stenar så de inte scatter på din gräsmatta. Kantning även block intrång så du har mindre ogräs och gräs att dra från mellan stenar. Välja större grus för marktäckning med ett texturerat utseende och medelstora och små grus att bilda stabila ytor.