Kan du frysa kålrot rötter?

Kan du frysa kålrot rötter?

Rovor är bland de äldsta odlade grönsakerna med odling går tillbaka 4000 år i de Near östliga regionerna. Båda de ovan jord foliar växtdelar, kallad kålrot greener, och under marken rötter förbrukas. Grönsaken kom till North American av tidig europénybyggarna. Det är möjligt att förlänga livslängden på rovor genom frysning.

Vegetabiliska val

Skörden Rova rötter när grönsakerna är anbud, mild och medelstora. Grönsaker bör mäta ca 2 till 3 inches i diameter. Rovor är ofta kvar i marken genom höst frost och tenderar att utveckla en sötare smak i den kalla marken. Undvika skada grönsaker under skörden.

Beredning

Efter tvättning och peeling Rova rötterna, skär dem i ½-tums kuber. Föregår infrysningen får måste grönsaker vara blek. Blanchering avser en process att exponera grönsaken till kokande vatten under en kort tid att döda enzymer och bakterier som kan förstöra näringsämnen över längre lagring. Koka vatten i en stor gryta och koka Rova kuber i två minuter. Ta bort kuber och placera omedelbart i isvatten i två till tre minuter. Rinna vatten.

Uppsamlare

När grönsakerna har svalnat, använda lufttäta påsar för att spara i frysen. Ta bort all luft ur påsen innan du försegla det. Ett bra sätt att göra detta är att sätta ett strå halvvägs inne i påsen i ett hörn och förslut påsen hela vägen till halmen. Nu suga ut all luft med halm, sedan Stäng påsen helt. Rovor hålla i upp till nio månader i frysen.

Mosa

Rova rötter kan också frysas i formuläret mosade. Koka Rova rötterna i kokande vatten tills den är mjuk. Kör genom en stor hål sikt att mosa eller slipa i matberedaren. Låt mosade grönsaker svalna innan att placera i lufttäta påsar och frysning. Mosade rovor också förvara i frysen upp till nio månader.