Kan du använda vanlig träkol i kylskåp?

Kan du använda vanlig träkol i kylskåp?

Deodorizing ditt kylskåp är så enkelt som en resa till mataffären. Träkol briketter finns i Grill gången, men kan användas till mycket mer än din grill. I själva verket är kol en etablerad lukt neutralizer, absorberar lukt effektivt genom dess porer. Det finns för närvarande även kommersiella kolfilter för katt skräp boxarna, dammsugare och luft filter maskiner.

Hur den är gjord

Träkol är gjord genom att bränna kol-rikt ämnen i en låg syrehalt miljö. I de flesta fall, är träkol gjort i trä. Låg-syre miljön där veden bränns bort all fukt och kemiska gaser som är vanliga i trä. Efter tillräckligt brinntid är färdiga träkol en tredjedel av vikten av den ursprungliga trä.

Historia

Kol är en av de äldsta existerande ämnen upptäcktes av mannen. Arkeologer upptäckte att gamla människor pyrande träkol brukade starta bränder när de inte hade några andra brand att göra verktyg tillgängliga. Kol har också använts för vattenfiltrering och som ett botemedel för förgiftning.

Hur man använder

Först städa ur kylskåpet och skura väggarna med vatten och bakpulver. Torka väggar och strö träkol på hyllorna. Nära kylskåpet och tillåta träkol att absorbera lukter i två till tre dagar. För underhåll absorption, placera tre till fem briketter i en nätpåse och sätt i kylskåp. Träkol kommer att absorbera lukter i briketter.

När man ska ersätta

Kol är ett ekonomiskt val för deodorizing ditt kylskåp. Medan kol måste bytas ut varje månad, som bakpulver, använder du mycket mindre med ett effektivare resultat. Använd aldrig träkol briketter som innehåller tändvätska. Träkol absorberar inte lukter och kan avge giftiga ångor i ditt kylskåp.