Kan du ånga rena trägolv?

Kan du ånga rena trägolv?

Lövträ golv finns i många färger och är extremt tålig. Golvet är också mottagliga för lint, smuts och skräp samt damm. När rengöring trägolv, är det viktigt att använda en rengöringsmetod som inte kommer att skada den skogen fibrer och avsluta. Steam rengöring är ett sätt att hålla dina trägolv som ser ut som ny, men det är inte säkert för alla trägolv.

Förseglade trägolv

Du kan ånga rena ditt trägolv bara om golv innehåller en sealer, en klar polyuretan eller lack protectant som håller fukt och vätskor från blötläggning i trä. Följer alla rekommendationer på ånga renare och förstå att även med förseglade golv, det kan finnas öppna sprickor eller områden som inte innehåller polyuretan eller en annan typ av lack.

Försiktighetsåtgärder

Använd inte en ånga renare på äldre golv, på slitna områden eller områden som har förlorat sin sealer. Ånga kommer att tränga in i golv och få den att warp och bära ner ännu mer. Ånga Rengör aldrig nakna trä---bara torr mopp det med en damm mop eller gammal handduk.

Oförseglade trägolv

Med en ånga renare på en oförseglad trä golv kommer att orsaka trä för att spännet och warp eftersom ångtvättar utvisa vatten under reningsprocessen. Vatten är även utvisas på laminat trägolv och liknande ytor. När träet trålvarpet och spännen, det finns ingen "magic" reparation eller lösning.

Repor

Om du bestämmer dig för att använda en ånga renare på din förseglade trägolv, förstå att vissa ånga renare modeller innehåller rengöring kuddar som kan lämna repor på ditt golv. Testa enheten på ett dolt område innan du använder den på andra områden av ditt golv. Ta bort repor från ditt trägolv kräver slipning och fordonsreparationslackering innan en sealer kan tillämpas på golvet.