Kan Ace tomater växa från sparade frön?

Ace tomaten är en gammaldags eller släktklenod skriver tomat gynnade för konservering smak, surhet, storlek och produktion. Ace producerar alla dess frukter samtidigt vilket gör den idealisk för att producera konservering tomater.

Öppna pollineras

Öppna pollineras heirloom tomater är självbefruktande och oavsiktlig korsbefruktning är sällsynta. Tomater som odlats av frön kommer att besannas skriver. Detta innebär att frön från Ace tomaten kommer att producera mer Ace tomatplantor.

Spara frön

Tillåt en eller två frukter alltför mogna på rankan av två eller tre dagar före plockning. Skär frukterna öppen och pressa alla frön och gelatin-liknande massa i en behållare. Lämna behållaren till en varm, solig plats förrän innehållet blivit bubblig och mögel börjar bildas på toppen. Skölj fröna och torka dem på papperstallrikar. Kom ihåg att märka fröna för lagring.

Tomat typ

Ace är en öppen pollinated släktklenod. Determinate vinrankorna ange frukt en gång och slutar växa. Bladen är vanlig typ tomat blad. Dagar till frukt förfall är 70 till 80 dagar från det att växterna sätts i marken.