Kallt väder septisk problem

Kallt väder septisk problem

Septisk system kan ta en riktig slog vid kallt väder, särskilt i områden där temperaturer regelbundet understiger 30 grader Fahrenheit. Korrekt underhåll går långt för att förhindra vintern missöden, men även det bästa förebyggandet är inte alltid tillräckligt. Det finns åtgärder du kan vidta för att minimera denna möjlighet, men endast en licensierad septisk tekniker kan ta itu med allvarliga problem.

Septisk systemet fakta

En standard septisk system består av en tank, en distribution box och en serie av rör som ansluter det till både huset och avloppet fältet, även kallad fältet leach. Vatten och avfall in tanken genom huvuddräneringsventilen, där avfallet högryggad träsoffa till botten. Vattnet i tanken når en viss nivå och sedan rinner ut i fältet leach som vanligtvis består av flera rader av perforerad PVC stuprör.

Frysa-ups

Isolerade dåligt eller säkerhetskopierade system kan frysa när temperaturen sjunker. Det första tecknen kan vara en toalett som är spolning långsamt eller inte alls. Andra tecken kan vara en stark avfall lukt kommer från hushållets avlopp eller ute runt septisk omslaget. I allvarliga situationer fungerar inget avlopp, badkar, handfat, diskmaskin och tvättmaskin.

Att lokalisera problemet

En septisk system kan frysa var som helst, från där vatten lämnar hemmet till fältet leach. I system med en tank pump, pumpen kan frysa och bör alltid vara lätt att få till. Frysning kan uppstå i toppen av septitank eller i röret mellan tanken och strömfördelaren. Leach rören kan frysa om de få vattendränkt på grund av ett fel. Snösmältning över systemet är en bra indikation på att systemet fungerar korrekt.

Orsakar

I många fall är felaktig isolering ansvarig för sönderfrysning som inte använder systemet för långa perioder under kallt väder. Ett tunt snötäcke kan vara skyldige inte tillräckligt naturlig isolering och orsakar frost att penetrera marken mer djupt. En långsam DROPP inne i huset kan också vara orsaken, eftersom små mängder vatten frysa snabbare.

Förebyggande

För att förhindra frysa-ups, placera en fot djupt lager av kompostmaterial längs hela systemet från huset till fältet leach. Använd varmt vatten oftare och om du måste lämna hemmet för ett par dagar, har tanken tömmas eller låta någon komma i att använda vatten. Fixa en läckande inomhus fixturer och lägga till mer isolering eller jord över septitank omslaget. Om ditt system fryser, kan du försöka åtgärda problemet själv, men vara beredd att gräva igenom frusna marken. I de flesta fall är det bäst att ringa en professionell.