Källorna till naturligt ljus

Källorna till naturligt ljus

Med ökat fokus på miljön och energikrisen, har återbesök och utvärdera källor dagsljus fått ny betydelse. Det är värt att komma ihåg att människor fortfarande bodde i relativ komfort före tillkomsten av el, som de drog fördel av en rad naturliga ljus källor tillgängliga.

Solen

Solen är den vanligaste källan för naturlig belysning och en av de mest vitala. Även de mest väl inredda rum, verkar trist utan naturligt ljus. Ett soligt rum verkar naturligt glad, utan förlitar sig på armaturer. Solen ger naturliga, medfödda värme, torka kläder, ljusare hår och hjälpa växter växa. Enligt Schneiderkreuznach.com utstrålar"solen vid en färgtemperatur på 5800 K... Som observatörer, har vi alltid intryck av att solljus är gult eller guld. I verkligheten är det mer som lågan från en elektriska svetsare. " Oavsett dess utseende, den är kraftfull och har en mängd användningsområden och inflytande.

Månen

Medan många inte ge månen tillräckligt med kredit, ger det en subtil källa till belysning. Enligt Schneiderkreuznach.com är"detta ljus reflekterat solljus slående månens yta. Det har en färgtemperatur på ungefär 4000 K och därför har en varmare färgton än solljus." Moonlight förhindrar natthimlen helt kolsvart.

Fire

Fire är en annan källa av ljus som ger en glöd som värme. Fire är en naturlig ljuskälla används i en mängd olika sätt. Levande ljus ger ett rum en mjuk luminans. En brasa eller brinnande loggar i en öppen spis ger värme samt skapa en brännpunkt. Facklor upplysta människors väg i naturen på natten.