Kallor med gula blad

Kallor med gula blad

Med deras nyckfull form och delikat doft är kallor ett vackert komplement till alla hem eller trädgård. Även om den vackra blommor är relativt lättskött, kan stress på anläggningen resultera i en calla lily med gula blad.

Vattning

Vattning calla lily för mycket eller för lite kan orsaka bladen till gult. Om du vatten växten för mycket och låt det torka ut följande vecka, svarar växten ofta genom att tillåta lägre blad gula och dö att minska vattenförlust. När ta hand om en calla lily, håller tiden jorden fuktig hela. Dock inte Tillåt vatten att sitta ovanpå marken.

Ljus

I varma klimat, bör kallor planteras i ett område som är delvis skuggad. I alla andra klimat, plantera blomman i ett område med massor av sol. Hursomhelst, blomman behöver gott om solljus för att undvika gulnande blad.

Gödselmedel

Pacific Callas webbplats rekommenderar gödsla din calla lily en gång i månaden med ett allrengöringsmedel gödsel. Gödsla plantan alltför mycket ofta resulterar i brända blad kanter. Dock resulterar gödsling anläggningen för lite ofta i gula blad.

Lösning

Om calla lily's blad börjar gulna, försiktigt bort dem. Om bladen fortfarande gul regelbundet, kan du behöva flytta plantan till en annan plats eller justera sin vattning schema.