Källaren vägg reparationsmetoder

Stiftelsen källarväggar, vanligen tillverkade av betongblock och hällde betong, skall en solid bas på huset de stöder. Eventuella brister som inte får uppmärksamhet kan leda till allvarliga strukturella skador på ditt hem. Extremt allvarliga problem kan innebära en komplett ombyggnad av väggen, men att ta itu med mindre allvarliga problem omedelbart kan förhindra att situationen från att någonsin nå den punkten.

Stål

Laterala tryck utifrån kan orsaka fundamentväggarna att böja eller böja. En kraftig båge kan indikera överhängande konstruktionsfel. Referensmetoden för att reparera bugade väggar platser stålbalkar varje fyra eller fem fötter på drabbade väggen att hålla det stabiliseras. En entreprenör kan antingen förankra balkar till källarvåningen eller skär genom golvet och förankra balkar till fundament, lång 8 - till 10-tums-wide betongplattor som stöder fundamentväggarna.

Kolfiber

En annan, nyare metod för reparation bugade väggar innebär att man använder kolfiber, ett material med stor draghållfasthet, som är förmågan att motstå dras isär. Kolfiber remmar placeras längs den drabbade väggen förhindrar mittenpunkterna i väggen stretching efter påtryckningar från utsidan. Banden är dyrare än stålbalkar, men eftersom de kräver mindre arbete att installera, priset för husägare är ungefär samma.

Sprickor

Sprickor orsakade av lösa eller läckande vatten kan ofta repareras genom att fylla sprickan med hydraulisk cement, en cement som expanderar när det torkar. Detta skiljer den från Portland cement, som krymper eftersom det torkar, så att läckage i vissa fall. Chipping bort ger allt löst material runt sprickan dig en solid grund att placera cement. Packning cement i tätt med en spackel stoppar de flesta läckor.

Stuprör

Läckage kan lätt uppstå på den plats där en stupröret går igenom en källaren vägg som går hem. Aging murbruk kan bli porös och tillåter fukt i källaren. Att reparera, bryta av murbruket kring röret med en mejsel och sedan fylla i hålet där röret går på utsidan med murbruk bitar. Lägg till Hydraulisk cement filler. Du måste använda Hydraulisk cement inom två eller tre minuter att blanda, så ställer den snabbt.