Källare tätskikt åsikter

Hem underhåll är ofta ett omdiskuterat ämne eftersom du behöver för att mäta kostnaden för underhåll processen mot eventuella reparationer på vägen om att underhåll inte utförs. Källare tätskikt är ett förfarande som inte krävs alltid för ett hem, men det kan vara fördelaktigt. Yttranden om tätskikt en källare kan variera, men den allmänna uppfattningen är att processen kan spara tid och pengar i källaren reparation.

Tätskikt skyddar din övergripande hem investering

Om du planerar att sälja din bostad, är tätskikt källaren användbart i behålla och skydda din övergripande hem värde. Om vattnet börjar tränga in i källaren eller stiftelsen från utsidan, det kan leda till dyra reparationer på vägen och andrahandsvärdet på hemmet kommer att minska som ett resultat av tusentals dollar. Om din källare är vattentät före läckor upptäcks, kan du använda detta faktum som ytterligare tillgång när ditt hem värde är att bedömas, eftersom en ny köpare kommer att vara mindre benägna att fastna med källaren reparationer från fukt infiltration.

Tätskikt slagsmål mögel angrepp

Mögel kräver en stadig källa av fukt att växa och frodas över tiden. Medan tätskikt källaren helt inte eliminerar risken för mögel, eftersom rören fortfarande kan läcka och resultatet i mögel om läckor inte upptäcks snabbt, minskar det kraftigt risken. Detta bara skydda inte mot skada på egendom, det skyddar även den allmänna hälsan för människor i hemmet. Mögelsporer kan förvärra astma och andra andningsbesvär om de vid inandning och kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos vissa personer.

Tätskikt är ibland en bluff

Builder Tim Carter varnar att vissa byggare utföra en "damproofing" process på en stiftelse eller källare genom sprutning ytterväggar med svart, tjärliknande vätska. Detta är dock inte tillräcklig tätskikt och blad källaren fortfarande utsatta för vatten läckor som härrör från utanför vattenkällor. Damproofing uppfyller bare-minst kraven i de flesta byggnormer, men hänvisa till det som tätskikt möjliggör oärlig byggare att ta ut ett högre pris för billigare arbete. Medan damproofing görs oftast väggar med hjälp av en våt asfalt lösning, ordentlig tätskikt kombinerar detta med en flytande gummi som lås vatten ur källaren mer effektivt med hjälp av en isolerande panel.

Ju förr desto bättre

Även du kan få en källare vattentät när konstruktionen är klar, är det oftast bättre om man gör det förr snarare än senare. Ju längre du väntar på att få rätt tätskikt gjort, desto högre risk vattnet kommer redan har infiltrerat väggarna i källaren och detta kan fortfarande resultera i skador även efter tätskikt är klar. Om du upptäcker att din källare har bara varit damproofed, borde du få den full tätskikt gjort för att helt skydda din investering i ditt hem.