Jordtyper & Vegetation av Hawaiiöarna

Jordtyper & Vegetation av Hawaiiöarna

Enligt Linda W. Cuddihy, författare av "Vegetation zonplanerar av Hawaiianska öarna," finns det cirka åtta ekologiska zoner i Hawaii. Alla dessa zoner stöder olika jordtyper och ett sortiment av vegetation. De flesta av vegetationen i Hawaii är infödda, som koa träd och sockerrör. Smutsa av dessa öar har skapats genom erosion och vulkanisk aktivitet.

Kokospalmer

Kokospalmer växer i fuktiga kustområden regionerna Hawaiiöarna längs kuster. De först infördes på Hawaii med polynesiska inhemska hav-faring resenärer. Kokospalmer växer i sandiga jordar och jordar med höga koncentrationer av salt. De klarar vind och varma temperaturer för de kustnära-regionerna och kan växa så hög som 100 fot lång.

Koa träd

Koa trädet växer i det fjällnära regn-skogklädda zonplanerar av Hawaiiöarna där marken är extremt fuktig. Denna inhemska träd är en av Hawaiian Islands största träden, ofta växer till över en 100 fot i höjd. Koa träden växer i neutral till lätt syrlig jordar, som oxisol smutsar, som är jordar gemensamma tropiskt regn beskogade områden. Oxisol jordar tenderar att vara fattig på näringsämnen på grund av den höga koncentrationen av regn avrinning och erosion i regnskogar.

Sockerrör

Sockerrör är en perenn gräs som enligt Douglas L. Oliver författare "The Pacific Islands," var en gröda som har sitt ursprung i Stillahavsöarna, men ursprungligen inte för kommersiellt bruk. Sockerrör odlas på plantager i hilo jordar, som är Hawaii staten smutsa. Hilo jordar består främst av flera lager av vulkanisk aska och stoft. De flesta av öarna i Stilla havet jordbruksmark består av hilo jordar.

Bunchgrasses och blommande buskar

Bunchgrasses och blommande buskar som aheahea och na'ena'e växa på hög höjd subalpina zonerna Hawaiiöarna, där temperaturen är kall och förhållanden som är torrt och blåsigt. Smutsar i dessa områden är näringsämne fattiga, rocky, ytlig och tunn. De flesta av dessa typer av jord och vegetation förekommer på höga vulkaner och höga berg av Hawaiiöarna.

Orkidéer och violer

Orkidéer och violer växer i de låglänta rainforested regionerna i Hawaii, där ständiga regn och säsongsbetonade temperaturer bo relativt samma under hela året. Orkidéer och violer trivs i fuktiga, näringsrika sura täta jordar som är komposterat med svamp.