Järnbrist i avokado träd

Järnbrist i avokado träd

Avokado är en tät vintergröna träd med mörk-gröna blad som kan odlas inomhus eller utomhus. De är lågt underhåll för ett fruktträd och kan anpassas till många odlingsförhållanden. Men är avokado träd benägna att vissa problem, till exempel järnbrist.

Symtom

Gulnade bladen under tak av din avokado träd är ett tecken på en järnbrist. Missbildad frukt indikerar en allvarlig brist.

Orsakar

Felaktig näringsämnen i jorden är antalet-en orsak till järnbrist i avokado träd, men alkaliska jord, lite vatten eller ens saltstänk från havet kan leda till en järnbrist också.

Förebyggande

Avokado rötter är grunt och kräver frekvent vattning, särskilt i varma klimat. Också se till att pH-nivån i din jord faller mellan 6.0 och 7.0 och mata din avokado två gånger om året med växtnäring formulerade för citrusträd.

Behandling

Spraya din avokado med en foliar spray innehållande järn. Periodiska jord tillämpningar av järn kelat nära rötterna under vegetationsperioden att omvända en järnbrist. Sprida torv runt ditt träd kommer att berika jorden och förbättra din trädets hälsa.

Tidsram

Beroende på hur svår din avokado träd kan ta från månader till år. Fortsätta att behandla ditt träd, och det kommer att återfå sin hälsa.