Japanska vatten funktioner för trädgården

Japanska vatten funktioner för trädgården

Del av kärnan i en japansk trädgård är dess förmåga att skapa en naturlig känsla och estetiska värde. Det finns två typer av japanska trädgårdar: "våt"- och "." Våta trädgårdar har oftast en damm, som kan vara naturliga eller konstgjorda. Våta trädgårdar kan också ha strömmar, vattenbassänger och vatten krukor. Torra trädgårdar kan bestå helt av stenar och grus eller kan inkludera några torka-toleranta växter. Våta trädgårdar ses som mer frodiga och fängslande, men är svårare att underhålla, särskilt på vintern.

Avrinningsområdena

Avrinningsområdena, kallas "tsukubai," är ett vanligt inslag i många japanska te trädgårdar. Dessa är oftast gjorda av sten, där en bassäng är ristade i toppen av en stor sten, men de kan också göras av metall, till exempel brons. Används som ett handfat, matas dessa med rinnande vatten med en bambu rör kallas en "kakei". En slev bambu är också ett vanligt objekt finns på kanten av bassängen. Enligt David och Michiko Young, författare till "The Art of the japanska Garden," tsukubai användes ursprungligen av te gäster för att rena sina händer innan en teceremoni. Handfat finns i te trädgårdar är mycket lägre till marken än i andra typer av trädgårdar, där de är helt enkelt en visuell accent.

Vatten krukor

Stora metall krukor fyllda med vatten kan användas som en miniatyr lily damm och skapa en visuell intriger som de avspeglar himlen och accent andra runda föremål som språngbrädor. Dessa fungerar också som ett fågelbad. Vatten krukor fungerar särskilt bra i mindre japanska trädgårdar i bostadsområden eller innergård och medelstora utrymmen.

Dammar

Naturliga eller konstgjorda, har dammar en huvud träcken av japanska vatten trädgårdar i Shinto rening ceremonier sedan det sjätte århundradet. Form av en japansk damm trädgård kan vara nästan vad som helst, även om det är en viktig design principen att dammar inte i geometriska former som rektanglar och cirklar, i en stor trädgård. Dammar ska se ut som en naturlig del av landskapet. Om möjligt matas de av naturliga källor eller strömmar. Broar, är med deras särskilda stilar och arkitektur, en funktion som är lika populär som dammarna. De ger ofta tillgång till öarna i en damm eller att korsa trädgård strömmar. Broar kan göras av välvda trä, förstärkt välvda sten, flat sten, språngbrädor sjunkit direkt i vattnet, platt trä konsoler, vacklade plankor eller platt styrelser i ett sicksack-mönster.

Vattenfall

Vattenfall är en samlingspunkt och markera funktionen i en vatten trädgård. De visar där vattnet går in i en damm och, om möjligt, bör vara en naturlig eller naturliga kaskad. Eftersom naturliga vattenfall inte alltid på fastigheten där en trädgård som görs, kan en skapas genom att styra vatten över en droppe bildas av stenar på en vertikal ansikte klippa från en kulle. Genom att plantera olika växter på toppen av vattenfallet, döljer det den exakta uppfattningen av vattenfallen i höjd. Det finns ett vattenfall klassificering för japanska trädgård vattenfall: "höger och vänster-falla," uppdelad i två kaskader; " sida-falling"; "front-falling"; "folding-falla," i en serie av falls; "klev-falling"; "wide-falling"; "heaven-faller," mycket lång; "tråden-falla," i tunna linjer; och "linne-falla," i tunna, curtainlike plåt.